ZUK Z1: inget Cyanogen OS, utan en enda knapp och USB Type C för smartphonen finansierad av Lenovo

Note: We hope you enjoy reading this article: ZUK Z1: inget Cyanogen OS, utan en enda knapp och USB Type C för smartphonen finansierad av Lenovo

ZUK (uttalas “zuk”, på engelska) är namnet på en producent som säkert inte kommer att berätta så mycket, men om vi lägger på tallriken också Lenovo, naturligtvis saker och ting skulle förändras. Det är främst av denna anledning som det nya ZUK Z1 det får mycket eko, för när du har en sådan berömd långivare, kommer det säkert att riktas lite strålkastarljus på dig också. Lägg till detta ett par märkliga funktioner, som de du kommer att ha läst i titeln, och det är allt.

Z1 är faktiskt utrustad med USB 3.1som kombinerar reversibilitet med hastighet (500 MB/s), och bara för att upprepa det, paketet innehåller även USB Type-C hörlurar med brusreducering, som drivs av själva porten, genom den generösa batteri 4 100 mAh (ej borttagbar), som också stöder snabbladdning.

Det vanliga saknas dock inte heller ljuduttagsom också fungerar med USB-hörlurar inkopplade, vilket gör att två personer kan lyssna på musik från samma enhet.

Vi har då också en fingeravtrycksläsareimplementerad i en patenterad knapp som heter “U-Touch“: ett tryck går tillbaka, trycket tar dig till hemmet, dubbeltryck startar de senaste apparna, medan ett horisontellt svep rullar mellan apparna. Och så blev det att även Android hade en enda fysisk knapp.

LÄS ÄVEN: Första proverna av ZUK Z1

Resten av tekniska egenskaper hos ZUK Z1 de ser en skärm 5,5 tum IPS full HD, SoC Snapdragon 801, 3 GB Bagge, backkamera 13 megapixel (Sony IMX214) f / 2.2 med dual-tone LED-blixt och OIS, Fram kamera 8 megapixel (OmniVision OV8865 med 1,4 um pixlar) och dubbla Nano SIM.

Vi då också Android Lollipopmen med ett anpassat gränssnitt som kallas ZUIäven om det ursprungligen talades om det Cyanogen OSsom tydligen verkar avsatt, eller åtminstone inte nämns av någon.

Tillgänglighet och pris – ZUK Z1 är redan tillgänglig för förbeställning på den officiella hemsidan till ett pris av 1 799 yuan (cirka 257 €), men för närvarande nämns det inte om andra marknader utanför Kina, och vi har anledning att tro att saker och ting kommer förbli så ett tag.

Relaterade artiklar

Back to top button