ZTE fick smak för det med det dubbla hacket, men den här gången har det glömt bort symmetri (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: ZTE fick smak för det med det dubbla hacket, men den här gången har det glömt bort symmetri (foto)

ZTE Iceberg var demonstrationen av hur ofta verkligheten – mer eller mindre fortfarande är en begrepp – kan nå och överträffa fantasin. Till dubbel hacksom vi på skämt hade föreslagit till dig som skopa den 1 april tänker den kinesiska tillverkaren allvarligt och ett patent inlämnat hos SIPO (Statens immaterialrättsverk) representerar en ny bekräftelse.

Men om begrepp of Iceberg hade överraskande slagit oss för en lösning så begränsad och definitivt inte avsedd att diktera trender, men med uppmärksamhet på design – tack vare det intressanta symmetrispelet – och definitivt funktionell – med introduktionen av främre stereohögtalare – detsamma kan inte sägas om smartphoneprojektet som uppstod tack vare patentet.

Som du kan se av skissen som skisserar linjerna, de två hack närvarande väldigt olika storlekar: den första i den övre delen, bestämt innesluten, påminner nästan om Essential Phone, den andra nedre istället mycket mer omfattande och invasiv.

Så om designen lämnar något övrigt att önska, så gör det också funktionalitet är inget undantag: dubbelt adjö högtalare fram och välkommen till en tveksam hemknapp, som inte ens verkar integrera fingeravtrycksläsaren, som finns på baksidan.

Att dröja längre vid bedömningar om denna uppenbart dåligt färdiga modell skulle vara ogeneröst, med tanke på att projektet knappast någonsin kommer att se ljuset. Men visst, om Iceberg-prototypen också kunde vara en livskraftig riktning för den omedelbara skulle den här andra som beskrivs i utkasten nedan i galleriet vara bra om den fanns kvar begravd bland patentverkets pappersarbete.

Relaterade artiklar

Back to top button