ZTE Blade S6, recensionen av GizChina.it!

ZTE Blade S6

Idag presenterar vi den fullständiga recensionen av en enhet som väckt stort intresse bland er läsare och som nyligen lanserades av ett företag som verkar vilja bryta med sitt förflutna.

Jag hänvisar till Blad S6, den enhet som presenteras av den kinesiska tillverkaren ZTE, som med sina senaste skapelser faktiskt minskar den befintliga med den andra företagsgrenen Nubia.

ZTE Blade S6

Jag hänvisar till ZTE Blade S6, enhet som vi köpte på Gearbest.com, den butik som för denna enhet erbjuder frakt från Europa och ett pris diskonteras med 30 dollar för er läsare genom kupongen ZTES6.

ZTE Blade S6, recension av GizChina.it

Om du inte vill missa alla våra exklusiva recensioner prenumerera på vår YouTube-kanal

Fullständiga specifikationer för ZTE Blade S6

ZTE Blade S6 är utrustad med en octacore-processor Qualcomm Snapdragon 615 64-bitars, 2 GB RAM-minne, 16 GB internminne, en skärm från 5 tum med upplösning HD 1280 x 720 pixlar och hjälp Dual sim dubbel beredskap (två mikro-SIM).

Det fotografiska facket innehåller en huvudkamera med sensor Sony Exmor IMX214 från 13 megapixlar och en framsida av 5 megapixlar, medan batteriet har en kapacitet på 2400 mAh.

Snapdragon 615 octacore-processor (MSM8939); Adreno 405 GPU; 2 GB RAM; 16 GB internt minne; 5-tums HD-skärm (1280 x 720 pixlar); dubbelt SIM-dubbelt standby (två mikro-SIM); bakre kamera 13 mega- pixel – fram 5 megapixel; mått 144 x 70,7 x 7,7 mm; vikt 134 gram; WiFi 802,11 a / b / g / n / ac.

ZTE Blade S6: Design

ZTE Blade S6 är en enhet som i design är tydligt inspirerad av Apples iPhone 6, även om det i materialet visar sig vara mer.

ZTE Blade S6

I själva verket är plast det dominerande elementet i anordningens konstruktionsmaterial, vilket därför också ur denna synvinkel är placerat i mitten av marknaden. Baksidan är till exempel gjord av plast, även om kromeffekten skulle kunna föreslå ett metalliskt material.

ZTE Blade S6

Kvaliteten, som vi kunde definiera som “genomsnittlig”, av materialen är emellertid förknippad med en utmärkt montering, vilket i själva verket genererar en behaglig känsla vid användning.

Måtten på Blade S6 är 144 x 70,7 x 7,7 mm för en total vikt, batteri på 2400mAh ej extraherbart inkluderat, av ca. 133 gram. Mått och vikt som underlättar enkel användning av enheten med en hand, också tack vare de små bildrutorna (endast 2,2 mm) och den avsmalnande formen på bakstycket, som å ena sidan garanterar ett bra grepp, å andra sidan visar sig vara lite hal.

ZTE Blade S6: 5-tums HD-skärm

ZTE Blade S6 har en skärm IPS med diagonal från 5 tum och en HD-upplösning 1280 x 720 pixlar, skyddad av ett böjt glas och i allmänhet kännetecknat av en utmärkt nivå av ljusstyrka och skärpa.

ZTE Blade S6

Panelen kännetecknas faktiskt av en bra färgåtergivning, med i synnerhet en ganska bra vit och en svart som inte är särskilt djup och som tenderar att förändras i den vinklade vyn.

Även betraktningsvinklarna i allmänhet, trots att de är ganska bra, lider av de klassiska gränserna som detekteras i IPS-paneler.

ZTE Blade S6: Programvara

På ZTE Blade S6 hittar vi ROM “made in ZTE” MIFavor 3.0 baserat på Android 5.0 Lollipop. ROM-enheten är anpassad i startprogrammet (utan Appa-låda), i ikonpaketet (mycket platt i design) och i några andra aspekter, som till exempel gester för att utföra åtgärder genom att skaka / rotera / flytta enheten.

ZTE Blade S6: prestanda och riktmärke

Snapdragon 615 är en kretsuppsättning som, ur vissa synvinklar, jag ännu inte har kunnat “rama in” så bra. Detsamma kännetecknas emellertid av utmärkta prestanda, vittnade “numeriskt” av de efterföljande benchmarktesterna.

I det klassiska AnTuTu-benchmarktestet gjorde enheten bra 30 654 poäng.

Här är alla andra poäng som erhållits av ZTE Blade S6 i de olika benchmarktesterna:

ZTE Blade S6: Speltest med Real Racing 3

Inga problem i spel och i synnerhet med den vanliga Real Racing 3, en titel med vilken på Blade S6 – som du kan se från videon nedan – återges detaljerna till det maximala och spelets flyt är mycket bra. Men under långvariga spelsessioner tenderar enheten att värmas upp mycket i ryggen och närmare bestämt nära “ZTE” -logotypen.

Den enda “nackdelen” kunde upptäckas i högtalarens position, så att den täcktes i handtaget under spelfaserna.

ZTE Blade S6: Telefondel och 4G-navigering

Mottagningen av ZTE Blade S6 är bra, liksom navigering i 3G och 4G (där täckning finns).

Ljudet i handsfree-högtalaren är genomsnittligt men inte särskilt rent, medan både ljudet i öronkapseln och hörlurarna är utmärkta.

ZTE Blade S6: 4G LTE-hastighetstest

ZTE Blade S6: GPS, Bluetooth och WiFi

På ZTE Blade S6 hittar vi Wi-Fi a / b / g / n / ac, Wi-Fi HotSpot, den Bluetooth 4.0 och den GPS med GLONASS. Anslutningssektorn fungerar perfekt och därför anser jag att det är onödigt att dröja vid dessa aspekter.

ZTE Blade S6: Kamerakvalitet

ZTE Blade S6

Den fotografiska sektorn på ZTE Blade S6 är, tillsammans med batteritiden, den aspekt av enheten som besviker mest. Den bakre sensorn Sony Exmor IMX214 från 13 megapixlari själva verket tillåter det knappast att du får skarpa och detaljerade bilder. Jag hittade också några svårigheter att fokusera, vilket inte alltid garanteras.

I genomsnitt är bilderna tagna med kameran 5 megapixlar fram.

Här är några bilder tagna med den bakre kameran.

ZTE Blade S6: 1080p videoinspelningstest

ZTE Blade S6: Batteri

Som tidigare nämnts är batteritid den andra aspekten som besviker ZTE Blade S6 mest.

2400mAh-enheten (inte avtagbar) installerad på enheten, faktiskt, med intensiv användning och med båda SIM-korta aktiva, tillåter dig inte att komma till slutet av dagen, vilket garanterar ca. 2 timmar och 30 minuter skärmen påslagen. Med endast ett aktivt SIM-kort garanterar dock batteriet ca. 3 timmar och 15 minuter för aktiv användning av skärmen.

En autonomi som, även med tanke på den installerade Lollipop-bas-ROM, är mycket knapp och behöver optimeras.

ZTE Blade S6: Slutliga kommentarer

ZTE Blade S6 är en enhet som, med tanke på upplevelsen av daglig användning, inte brydde mig, särskilt med tanke på den allmänna prestandan, den ganska bra byggkvaliteten och den utmärkta allmänna användbarheten.

Tyvärr är Blade S6 för närvarande dock en smartphone som ännu inte är mogen för att officiellt landa i Europa. Faktum är att ZTE nödvändigtvis måste utföra mycket mjukvaruoptimeringsarbete, i synnerhet för att åtgärda problemet med överdriven överhettning under långvariga spelsessioner och låg batteritid.

ZTE Blade S6

Avslutningsvis tackar jag Gearbest.com igen för att skicka ZTE Blade S6, en enhet som finns tillgänglig i butiken med frakt från Europa och pris diskonteras med 30 dollar för er läsare genom kupongen ZTES6.

Gillade du den här recensionen? För att inte missa de andra, följ mig också på Twitter!

Följ @MarioContriGiz

Relaterade artiklar

Back to top button