Zopo ZP999 granskning: från video till programvara till slutlig bedömning AndroidWorld

Zopo ZP999 recension

Zopo är ett ganska känt företag i världen av användare som är mer vana vid online-köp (och kanske från Kina utan garanti) och under en tid har detta också sålts direkt i Italien via sin officiella återförsäljare. Vilken bättre möjlighet att prova företagets högsta sortiment?

Förpackning

Inuti paketet hittar vi ett par stereohörlurar utan hörlurar, en USB-microUSB-kabel, en 1A strömförsörjning och en film att applicera på skärmen (förutom den som redan har använts. Genom att köpa telefonen på officiella webbplats för Zopo får du också en vattentät högtalare, en 10 000 mAh powerbank, ett fall smart och en härdad glasskärm.

Konstruktion och ergonomi

Zopo ZP999 08

ZP999 är en phablet vars dimensioner inte går obemärkt förbi, särskilt ur vikt och tjocklek. Faktum är att vi talar om en tjocklek av 9,2 mm och en vikt av 150 gram. De är inte “överdrivna” data men det är fortfarande en produkt som gör sig känd i handen och som presenterar sig lite med “tegeleffekten” av produkter som denna. Till höger har vi strömknappen och avtryckaren på kameran (placerad lite för högt). Till vänster har vi istället volymvippan.

Smarttelefonen är helt gjord av plast, som börjar med sin silverram och slutar med sin egen bakstycket grov, behaglig att ta på men inte särskilt vacker för ögat.

Hårdvara

Zopo ZP999 07

Inuti denna Zopo ZP999 har vi den kraftfulla processorn Mediatek oktakärna (big.LITTLE) MT6595M, med fyra 2GHz Cortex A17-kärnor och fyra 1,7 GHz A7-kärnor. Allt är “kryddat” med 3 GB RAM och 32 GB internt minne, som kan utökas via microSD, som också kan användas som telefonens huvudminne. Som alla Zopo-smartphones finns det även stöd för två SIM-kort samtidigt, varav en med stöd för LTE-nätverket upp till 150 Mbit / s. Resten av anslutningen är också bra: Wi-Fi a / b / g / n, Bluetooth 4.0 och NFC + Hotknot.

Endast ljudet (som kommer ut från den bakre högtalaren) är kanske lite dämpat och kan klassificeras som “endast genomsnitt” både vad gäller volym och kvalitet.

Kamera

IMG_20150324_103628

Huvudkameran är från 14 megapixlar och även om programvaran bara är en uppdaterad version av den klassiska Mediatek-en, är det bra att ta bilderna. Vi är inte helt nöjda med hur telefonen bestämmer sig för exponering och ljushantering, men totalt sett har vi fortfarande bilder som är värda namnet och tillräckligt med videor (vid 1080p). Den främre kameran är 5 megapixel.

Programvaran erbjuder intressanta funktioner som slow motion-video, PIP (dvs ett -front- foto inuti ett -klassiskt- foto), trackingi av ett ämne eller ansiktsigenkänning.

PROV: Foto – Video

Visa

Zopo ZP999 03

Den 5,5-tums skärmen (och som rankar den som phablet) har en resolution på 1920 x 1080 pixlar. Ljusstyrkan justeras automatiskt, men förmodligen för “konservativt”. Utöver detta påpekar vi det externa glaset som behåller fingeravtryck mycket och därför “vill” rengöras mycket ofta. Synd, för färgåtergivning och i allmänhet dess upplösning var mycket bra.

programvara

Skärmdump_2015-03-24-10-34-49 Skärmdump_2015-03-24-10-34-56

Android-versionen är 4.4.2 KitKat. Zopos personalisering (tillsammans med Mediateks) är liten men synlig. Det viktigaste genomförandet är förmodligen det som är relaterat till gest, inklusive de med skärmen avstängd (för att väcka skärmen, ändra låtar eller öppna appar) och de utan kontakt (som låter dig byta foton genom att skjuta handen över telefonen, men utan att röra vid den). Bland de förinstallerade apparna hittar vi NFC-programvara, en uppgiftshanterare, en kompass och energibesparande programvara.

Programvara: Webbläsare

Andelens webbläsare, något modifierad av Zopo, erbjuder mer än anständig prestanda, även med webbplatser i skrivbordsversionen.

Programvara: Multimedia

Video- och ljudspelare till denna ZP999 är lagerversioner av Android modifierade av Mediatek. Även om de är estetiskt ifrågasatta (eftersom de är “gamla”) gör de sin plikt ganska bra. Videospelaren stöder till exempel vilken fil som helst upp till 2K upplösning.

Autonomi

2700 mAh-batteriet är avtagbart och trots energisparläget låg det under genomsnittet för de andra produkterna. Vid tung användning behöver du en extra laddning före middagen. Med en mer måttlig användning kommer du inte att ha problem att nå slutet av dagen istället, men var försiktig med att använda två SIM-kort samtidigt så att autonomin sjunker till och med något.

Pris

Zopo ZP999 säljs för 349 €, ett mycket intressant pris med tanke på dess specifikationer.

Inköp

Du kan köpa Zopo ZP999 för 349 € på zopomobile.it webbplats. Mycket intressant är det faktum att du är hedrad med många prylar: en 10 000 mAh powerbank, en vattentät Bluetooth-högtalare, ett smart lock och en film för skärmen. Använda koden ANDROIDWORLD du har rätt till 5% rabatt.

Riktmärke

riktmärke zopo zp999

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button