Zeiss, Leica och andra fotografiska märken på mobilkameror –

smartphonetillverkare har visat upp kameror i flera år. Med varje generation försöker vi höja inte bara ribban i antal, utan även funktionaliteten och den verkliga kvaliteten på bilderna vi tar med våra mobiltelefoner. Halvvägs mellan denna sista aspekt och att ytterligare stärka varumärkets rykte har vissa tillverkare nått överenskommelser om prestigefyllda fotografiföretag lämna sitt avtryck på vissa modeller av kameror.

Vi kanske tror att Nokia var pionjären, men andra märken som Huawei skakade också hand med det etablerade varumärket inom fotografi för många år sedan. Huvudmålet är att uppnå en större association av “kvalitet”, även om teorin också säger oss det varumärken arbetar tillsammans för att förbättra resultaten. Låt oss ta en titt på de mest kända och framgångsrika föreningarna.

Zeiss, kvalitetssäkring

Zeiss behöver ingen introduktion eftersom det är ett välkänt hus grundat i Tyskland 1846 och specialiserat på optisk utrustning. Förbindelsen med Nokia går tillbaka till Nokia N90:s dagar, det vill säga 2005. Efter välkända Nokias fall kom en timeout. Dock detta var 2017 och redan med hjälp av HMD Global, att varumärket återupprättat ett avtal med Zeiss som fortsätter än i dag.

På senare tid bröt det kinesiska företaget vivo denna känsla exklusivitet förknippad med Nokia och Zeiss … Dess X60-serie var ansvarig för lanseringen av denna förening, som också bär signaturen på de mest avancerade livestreamingkamerorna. Vi säger sensationellt eftersom Sony är ett annat märke som har Zeiss-stämpel på många av sina frågor.

Leica och Huawei hand i hand

Dessutom, Leica ansluter automatiskt till Huawei. Denna tyska tillverkare av optiska instrument har skapat de bästa terminalerna för företaget sedan Huawei P9 dubbla kameran 2016. finns i de mest kraftfulla terminalerna av märket som den senaste Mate 40. Framtiden för detta partnerskap kommer till stor del att bero på Huaweis planer i Europa på grund av det veto som USA infört.

OnePlus använder Hasselblad som exempel

Den sistnämnda föreningen, även om den ännu inte är officiell, har nyligen läckt ut. V OnePlus 9 Pro upptäckt med Hasselblad på sina kameror. Det innebär att företaget kommer att vända sig till denna välrenommerade svenska kamerafirma för att få hjälp att förbättra resultaten av sina nästa flaggskepp. Som en påminnelse har OnePlus-terminaler legat något efter sina mer direkta konkurrenter de senaste åren.

Relaterade artiklar

Back to top button