Zeaplus DM360 [Clone Moto 360], granskningen av GizChina.it

Den kinesiska Smartwatch-marknaden verkar vara i full gång och det saknas ingen kopia av enheterna som lanseras av de mest kända varumärkena från den ”orientaliska” traditionen. Idag kommer vi att se granskningen av Zeaplus DM360, en smartklocka som redan från namnet antyder tydlig inspiration från Morotola Moto 360.

Vi har redan sett en första avboxning av enheten, men idag, efter några veckors användning, kommer vi att försöka förstå om det kan betraktas som ett giltigt alternativ till den mer kända modellen och därför ett bra köp.

Zeaplus DM360 [Clone Moto 360], granskningen av GizChina.it

Zeaplus DM360: design och struktur

Som redan nämnts i unboxing av enheten verkade byggkvaliteten på Zeaplus DM360 omedelbart bra. I synnerhet var det som slog oss med smartwatchen från första intrycken säkert motståndet i fodralet, tillverkat av stål och väl monterat och tillgängligt i svart (det i recensionen), silver och guldvarianter.

Zeaplus DM360

Medan det är möjligt att bekräfta de goda intrycken i fodralet kan vi däremot inte säga detsamma för enhetens rem. Det senare är faktiskt tillverkat av ett syntetiskt material (därför inte läder) som har börjat flaga efter några dagars användning.

Zeaplus DM360

Lyckligtvis, tack vare möjligheten att lossa remmen, kan den enkelt bytas ut. Fortfarande med avseende på remmen är det viktigt att betona att materialet som används för dess konstruktion inte är särskilt lämpligt för hudkontakt under de hetaste dagarna, eftersom det tenderar att öka svettningen i kontaktområdet mellan handleden och smartklockan.

Innan vi fortsätter, låt oss ta en snabb titt på enhetens struktur.

Zeaplus DM360

På höger sida hittar vi strömbrytaren och systemhögtalaren.

Zeaplus DM360

På vänster sida finns endast en mikrofon.

Zeaplus DM360

På baksidan, gjord av plast, hittar vi stift för laddning enheten med lämplig USB-kabel och pulssensor. Under kroppen, å andra sidan, 320mAh batteri, som vi kommer att diskutera mer detaljerat i lämpligt avsnitt.

Zeaplus DM360: fullständiga specifikationer

Zeaplus DM360 är utrustad med en 1,22-tums cirkulär IPS-skärm med upplösning 240 x 240 pixlar, en Mediatek-processor för bärbara enheter, ellerMT2502A, Flankerad av 32 MB RAM-minne Och 128 MB internt minne.

Under fullständiga specifikationer för Zeaplus DM360:

Färg: Silver, svart, guld; mått: 42,5 x 12,5 x 255 mm vikt: 56 gram; anslutning: Bluetooth 4.0, kompatibel med Android och iOS; processor: MediaTek MTK2502 Display: 1,22 tum cirkulär kapacitiv IPS, med upplösning 240 x 240 pixlar; RAM: 32MB; internt minne: 128MB; funktioner: stegräknare, kaloriberäkning, sömnövervakning, hjärtfrekvensmätning, antiförlust, musikuppspelning, meddelanden, samtal, meddelanden; batteri: 320 mAh Vattentät: IP67-certifiering: språk: engelska, Deutsch , Italiano, Español, Português, Русский, French och andra.

Zeaplus DM360: display

Displayen är istället en cirkulär 1,22-tums IPS-enhet med 240 x 240 pixlar upplösning. Precis som på den inspirerande enheten (Moto 360) har skärmen på Zeaplus DM360 också en lägre skärning för att täcka en del innehåll i de använda rattar.

Zeaplus DM360

DM360-panelen visade en ganska bra övergripande skärpa, även om pixelnätet fortfarande är något synligt.

Men skärmens huvudfel gäller dess montering, eftersom man genom att observera det mer noggrant (särskilt i visningen av ratten) är möjligt att märka att detsamma inte är perfekt inriktade.

Pekskärmen är ganska lyhörd och det enda problemet är inneboende i skärmens storlek, eftersom det med ett så litet utrymme är väldigt lätt att trycka på platser du inte vill.

Zeaplus DM360: första användning

Innan du använder enheten är det uppenbarligen nödvändigt att para ihop den med smarttelefonen. När du har installerat den särskilda applikationen (tillgänglig för både Android och iOS) genom att läsa QR-koden kommer du att para ihop via Bluetooth för att kunna använda de olika funktionerna som kräver det.

Bluetooth-parningen visade sig vara ganska stabil, men det bör noteras att det är svårt att återuppta det efter en frånkoppling, till exempel på grund av borttagning från den parade enheten.

Applikationen som medföljer DM360 (samma som vi hittade på andra kinesiska smartklockor) är dock mycket gles. I övervakningen av steg eller sömn, till exempel, rapporterar detsamma inte någon sammanfattning av tidigare sessioner, varken i enstaka eller kumulativ form (veckovis, månadsvis, etc.).

Så ur denna synvinkel visar det sig vara ganska värdelöst.

I allmänhet verkar stegräkningen vara ganska realistisk, medan sömnspårningen är helt bruten.

Det enda verkliga verktyget gäller hanteringen av att ta emot meddelanden direkt på smartwatchen. Zeaplus DM360 kan faktiskt inte bara ta emot aviseringar från alla appar som är installerade på den ihopparade enheten utan även “system” (låg batterisignal etc.).

Zeaplus DM360: programvara

Hårdvaruutrustningen i Zeaplus DM360 är verkligen inte från kategorin Top of the Range. Men Mediatek MT2502A-processor och 32 MB RAM-minne, även om de kan verka otillräckliga, garanterar fortfarande bra prestanda på denna smartwatch.

Dessutom underlättas användningen av enheten genom närvaron av vissa gester, som den mer klassiska (och användbara) för att återaktivera displayen när handleden roteras, vilket aktiveras med den klassiska rörelsen av armen som går från kroppen mot ögat (det fungerar “nästan” alltid, 4 gånger av 5 garanteras återaktiveringen av displayen) och den som bläddrar genom menyerna, med vridningar på handleden.

Även om översättningarna inte är perfekta, är programvaran fortfarande på italienska och i allmänhet är gränssnittet väldigt enkelt och intuitivt att använda. Operativsystemet kännetecknas faktiskt av:

Ratten för att visa tiden, vars grafik kan ändras (genom att hålla in) mellan 5 tillgängliga klockor; en rullgardinsmeny för snabb hantering av skärmens ljusstyrka (det finns ingen sensor, så samma måste alltid kunna justeras manuellt), volym, Bluetooth-aktivering, visning av textmeddelanden på den ihopparade enheten och batterinivå; en meny med 2 x 2 nät som följer varandra och som gör det möjligt för oss att komma åt de olika funktionerna, av vilka du hittar en detaljerad förklaring i videorecensionen.

Zeaplus DM360: batteri

På Zeaplus DM360 hittar vi en 320 mAh-enhet installerad, som enligt det officiella databladet ska garantera en varaktighet på cirka 72 timmar. Den dagliga (och intensiva) användningen av enheten avslöjade dock en lägre siffra, eller cirka 48 timmar, fortfarande mycket bra med tanke på den genomsnittliga autonomin för de andra enheterna i kategorin.

Det måste också sägas att på grund av batteriets reducerade kapacitet blir laddningen av densamma mycket snabb. Om cirka en och en halv timme kommer du faktiskt att kunna ladda DM360 från 0 till 100%. Så, batteri som definitivt kan marknadsföras.

Zeaplus DM360: fotogalleri

Zeaplus DM360: slutsatser

Zeaplus DM360 är en enhet som, vi har upprepat den flera gånger, är inspirerad av Moto 360, en smartklocka som redan har varit ute i några månader och som nu finns på Amazon. Den till cirka 190 euro (med möjlighet till får återbetalning 20 euro från Motorola, här detaljerna i kampanjen). DM360 kostar mindre än hälften och därför, trots de fel som hittades i denna recension, skulle det vara lätt att rekommendera köpet.

Zeaplus DM360

Den största begränsningen för Zeaplus DM360 är dock att den gäller den mycket ofullständiga hanteringsappen, som till exempel inte erbjuder en sammanfattning varje vecka / månad / etc. steg, sömnövervakning som inte fungerar korrekt och kvaliteten som är mycket lägre än “referensmodellen”, med särskild hänvisning till den “dåligt” monterade skärmen.

Närvaron av meddelanden från alla applikationer är utmärkt, även om ett röstigenkänningssystem verkligen skulle ha uppskattats för att svara direkt på dem.

Vi avslutar därför den klassiska frågan: Förmodligen inte, men detta är en strikt subjektiv åsikt.

Utvärdera noggrant vad som rapporteras i denna recension (text och video), väga för- och nackdelar med enheten, för att förstå om priset på cirka 70 euro (på Zeaplus.com) som behövs för inköp av smartwatch för dig representerar en hel del.

Relaterade artiklar

Back to top button