YouTube Music för Android låter dig nu spela musik direkt från sökningen

Den här nya YouTube Music-funktionen kommer att innehålla en lista över de senast spelade sökningarna vi har gjort.

Google fortsätter att förbättra funktionerna i mobilappen till sin musikströmningstjänst YouTube Music och har integrerat direktuppspelning från sökningen i Android-appen, efter att nyligen lagt till en automatisk spellista med de senaste låtarna vi lyssnat på.

YouTube Music har lagt till en ny funktion för att fortsätta konkurrera med Spotify på lika villkor genom att spela låtar från appens sökning.

I mars förra året började internetjätten testa musikuppspelning från YouTube Music-mobilappens onlinesökning, även om den snart drog tillbaka den. Nu är den här nya funktionen tillgänglig för alla användare av appen på både iOS och Android.

Så när vi söker på YouTube Music visar den oss låten vi letar efter precis under en lista med sökförslag. I varje låt som visas i sökningen kommer både omslaget och artistens namn att visas, och från menyn till höger, identifierad med tre vertikala prickar, kan vi starta, köa, lägga till radion för denna låt. Om du klickar på den öppnas uppspelningsskärmen omedelbart.

YouTube Music för Android utvecklas och låter dig nu spela musik direkt från sökningen

När vi öppnar YouTube Music-sökningen ser vi också en lista högst upp i appen med de senaste reproduktionerna av de sökningar vi har gjort, så att vi snabbt och enkelt kan lyssna på dem igen.

Google har också förbättrat YouTube Music-sökgränssnittet, med en bar med mer rundade hörn och en röstsökningsikon till höger om fältet.

Slutligen bör det noteras att den här nya funktionen bara tillåter oss att hitta och spela låtar direkt och vi gör inte detsamma med artister, album eller spellistor.

Relaterade artiklar

Back to top button