YouTube går med i PWA

YouTube har redan en klient för Windows 10 … mer eller mindre

Google uppdaterade nyligen YouTube-webbplatsen för att tillåta skapande av PWA på både Chrome OS och Windows. Vi minns att PWA är ett slags progressiva webbapplikationer … Generellt sett verkar de vara direktåtkomst till webbplatsen, men när vi går in på dem hittar vi en isolerad sida i ett fönster som också kan manipuleras som vilket annat Windows-program som helst.

Google tog hand om att skapa en progressiv webbapp med alla funktioner och kvaliteter som vi kan hitta i andra progressiva appar. Vi kommer att ha en väldigt liten och snabb direktåtkomstapplikation som vi kan placera var vi vill på vårt operativsystem. Dessutom kan vi till och med titta på video offline tack vare cachen som programmet sparar, något användbart om vi är en av dem som reser med flyg eller tåg med denna plattform.

Vi kan installera PWA på Windows 10 från både Google Chrome och Microsoft Edge.

Installera YouTube PWA på Windows 10

Google introducerar gradvis denna nya funktion i sitt nätverk för videomottagning för alla användare. Om möjligheten ändå inte dyker upp får vi vänta lite till tills den dyker upp. Om vi ​​redan har det, kommer det vi ser när vi går in på YouTube-webbplatsen en “+”-ikon till höger denna bar.

Genom att klicka på den här ikonen kommer vi att se ett fönster som liknar följande, som frågar oss om vi vill installera YouTube-appen på vår dator.

Vi ser nu direktåtkomst till denna PWA på skrivbordet. Vi kan placera denna direktåtkomst var som helst. Det kan vi till exempel binda det till aktivitetsfältet och till och med lägga till det Windows 10 start meny. Det viktiga är att det alltid finns till hands att öppna YouTube när vi vill. Genom att klicka på den kan vi se videoströmningsplattformen öppna i ett eget isolerat fönster, och vi kan använda den på samma sätt som i webbläsaren.

Ta bort PWA

När vi tröttnar på den här webbapplikationen kan vi ta bort den väldigt enkelt. PWA:er är registrerade med Windows som bara ett annat program, så vi kan gå vidare till Windows applikationslista och ta bort den därifrån.

Vi kan också ta bort detta från själva PWA-appen som i alternativmenyn hittar vi alternativet att avinstallera YouTube från Windows.

Relaterade artiklar

Back to top button