Xperia XZ Premium testad av DxOMark: kameran är inte i nivå med andra toppklasser

Note: We hope you enjoy reading this article: Xperia XZ Premium testad av DxOMark: kameran är inte i nivå med andra toppklasser

Att anlända direkt efter lanseringen av de spännande iPhone 8-kameraresultaten borde inte vara lätt för någon, särskilt om ditt resultat inte är på samma nivå. Tyvärr för honom är detta ödet för Sony Xperia XZ Premium, precis testat enligt de nya metoderna för DxOMark.

Det japanska företagets toppsortiment har “endast” Totalt 83 poäng – 82 för foton och 84 för videor – vilket är bra 11 mindre än den helt nya iPhone 8 Plus, men också 7 billigare än Google Pixel och HTC U11. En inte likgiltig avskildhet.

DxOMark-teamet berömde de goda prestationerna exponering Och autofokus för både utomhus och inomhus, i kombination med minskat digitalt brus i svagt ljus, men också hittat problem av flare, textur rendering och begränsningar i dynamiskt omfång, vilket också orsakar felaktigheter för färgerna på bilderna.

Något bättre, dock sektorn video-där det utmärkta systemet för stabiliseringautoexponering och vitbalans utomhus.

Problemen kvarstår skärpa och fokusera i vissa situationer, och även vitbalansen inomhus är inte perfekt.

Kort sagt, även om de 83 poängen i Xperia XZ Premium verkligen inte är få, kanske mer förväntades från en Sony-enhet, ett företag som producerar mest sensorer används överst i det aktuella intervallet.

Som också ofta påpekats av våra läsare är det synd att tillverkaren fortfarande misslyckas hitta torget för optimera i bästa fall den utmärkta hårdvara deras enheter har till sitt förfogande, ett tecken på att det är ett jobb som ska göras på mjukvarunivå.

För mer information och detaljer om Xperia XZ Premium-testet, hitta på den här adressenfullständig analys på DxOMarks webbplats.

Relaterade artiklar

Back to top button