Xperia XZ Premium har ett 120Hz-läge, men Sony vill inte att du ska använda det (uppdaterat: även andra Xperias)

Note: We hope you enjoy reading this article: Xperia XZ Premium har ett 120Hz-läge, men Sony vill inte att du ska använda det (uppdaterat: även andra Xperias)

Debuten av Razer Phone, i slutet av 2017, gick verkligen inte obemärkt förbi. Trots oerfarenhet inom sektorn – men med fördel av förvärvet av Nextbit – lyckades den amerikanska producenten ge ny lymfa till smartphoneindustrin från spelande tack vare en intressant och konkret enhet, med en hårdvara som väckte sensation: displayen med uppdateringsfrekvens från 120 Hz.

Många rivaler har länge avundat denna gimmick – och Xiaomi det kan vara den första att följa i dess fotspår – men det ser ut som det Sony hade redan praktiserat det flera månader tidigare. Nästan.

Faktum är att den outtröttliga gemenskap av oberoende utvecklare – i detta fall leds av Sony Öppna enhetsprogram och på jobbet av en XDA-användare som ringde utitrawat – har faktiskt fört fram en 120 Hz läge av Xperia XZ Premium-skärmen, en förstklassig enhet som släpptes i mitten av 2017 och hittills känd framför allt för sin skärm 4K.

Modaliteten visar sig dock dold och inaktiverad från standardett tecken på att – trots att hårdvaran är redo att stödja den – har Sony beslutat att skjuta upp lanseringen.

Och det finns faktiskt skäl, eftersom läget har visat sig mycket omogen och instabil, i de tester som genomfördes tack vare samhällets bidrag. Det är dock fortfarande en intressant upptäckt, ännu ett bevis på hur Sony försöker förnya sig, samtidigt som det förblir dold och långt ifrån för mycket rop. De efterträdare Xperia XZ Premium kommer officiellt att implementera det?

Relaterade artiklar

Back to top button