Xiaomis Chromecast ses med vissa funktioner

Enligt min åsikt är en av Xiaomis bästa produkter Mi Box S. En enhet som gör vilken TV som helst smart och där vi kan titta på strömningsinnehåll från appar som Netflix, Disney + eller HBO. Ladda också ner appar och mer. Men det kinesiska företaget förbereder lanseringen av en annan enhet, en slags egen Chromecast som också kommer att ha Android TV och fjärrkontroll.

Denna enhet skulle kallas Mi TV Stick, och den kommer att tävla mot Google Chromecast och framför allt Amazon Fire TV Stick. Enheten har också 4K- och HDR-upplösning, samt 2 GB RAM och en 8 GB intern lagring för att spara applikationer. Till skillnad från Google Chromecast tillåter denna Fire TV oss att använda Android TV, så det kommer att ha sitt eget gränssnitt och vi behöver inte skicka innehåll från mobilen. Naturligtvis kommer den med Chromecast inbyggd, så den här funktionen kommer också att vara tillgänglig.

En mer kompakt enhet än Mi Box S

Varför kommer Xiaomi att lansera en TV-stick om du redan har en Android TV? Den här enheten är mycket mer mångsidig och bärbar. Vi kan ta den var som helst och ansluta den till vilken TV som helst, eftersom den inte behöver en kontakt och att den är ansluten till strömmen. Dessutom kan det komma med mycket intressanta förbättringar jämfört med Mi Box S, som högre strömmande kvalitet, bättre ljudöverföring och mer.

Allt tyder på att Mi TV Stick kommer att säljas till ett pris av cirka 80 dollar, det skulle vara cirka 73 euro. Det vill säga till ett pris som liknar Xiaomis Mi Box S. För tillfället vet vi inte lanseringsdatumet, men med tanke på att Xiaomi tillkännager enheter praktiskt taget varje vecka, kan vi förvänta oss att det kommer att meddelas snart. Naturligtvis vet vi fortfarande inte om det kommer att nå den europeiska marknaden eller bara kommer att förbli i Kina.

Via: XDA-utvecklare.

Relaterade artiklar

Back to top button