Xiaomi Yi Camera II 4K, recension av GizChina.it

Någon nuförtiden vill spendera lite och ha mycket, särskilt inom högteknologiska enheter. Xiaomi har alltid stött denna filosofi genom att presentera produkter av hög kvalitet inom allas räckhåll.

Efter premiärens framgång Action-Cam, den Xiaomi Yi-kamera, under förra året presenterade företaget i år den utvecklade och förbättrade versionen av denna enhet, vi pratar om Xiaomi Yi Camera II 4K.

xiaomi-yi-4k-1

Från namnet kan du redan gissa mycket, för en actionkamera som ger oss möjligheten att ha en utmärkt kvalitet / priskompromiss. Ny design, ny sensor, stabiliserad… kort sagt, för att försöka!

Låt oss ta reda på det tillsammans i vår fullständiga recension!

Xiaomi Yi Camera II 4K, granskningen av GizChina.it

Förpackning och tillbehör

där förpackning försäljning av detta Yi Camera II 4K det är definitivt grundläggande. De låda är klassisk och i kartong av vit färg, där vi noterar några tekniska egenskaper hosAction-Cam, förutom namnet och en illustration.

Inuti hittar vi uppenbarligen Yi Camera II åtföljd av en batteri, a kabel- för laddning och handböcker på engelska.

xiaomi-yi-4k-2

Definitivt nakent försäljningspaket, men som räcker för vardagligt bruk.

Design och konstruktion

När paketet har öppnats är den första skillnaden med förra årets modell, design. I själva verket detta Yi Camera II 4K ändrar sitt utseende och tappar all likhet med sin rival Go Pro.

xiaomi-yi-4k-3

Storlek ändras till 65 x 42 x 21 mm från tjocklek med en vikt, batteri ingår, endast 95 g.

där Bygg kvalité det visar sig verkligen avundsvärd och trots att det är insåg helt i polykarbonat, verkar solid och välgjord. Inget problem även förhantera vilket är bekväm även utan användning av tillbehör.

xiaomi-yi-4k-4

Tillbehör som tyvärr ändras från föregående generation och tappar kompatibilitet med Go Pro. Men bekvämligheten kvarstår tråd från 1/4 för stativ längst ner påAction-Cam.

xiaomi-yi-4k-5

Frontalt på den här Yi-kamera 4K vi hittar linsblocket, bestående av en optik till 7 element och en sensor Sony CMOS från ben 12 megapixlar. Bland annat mycket ljus optik, vilket garanterar en F / 2.8 och en amplitud översikt över ben 155 °. Det finns också ett praktiskt intill linsblocket RGB-LED vilket indikerar de olika tillstånden hos oss Yi-kamera.

xiaomi-yi-4k-6

Ovan hittar vi knappen Ström på / inspelning med Status-LED, den dubbel mikrofon ochhögtalare. Dubbel mikrofon som garanterar ett större antal inspelade ljudfrekvenser och en rent ljud.

xiaomi-yi-4k-7

vänster kant det finns ingen port medan den är på rätt vi hittar Micro-USB-port för dataöverföring. Dörr som verkar vara skyddad av en liten flaxa i plastmaterial.

xiaomi-yi-4k-8

På baksidan sticker det mycket bekväma ut Visa från 2,19 tum med Pekskärm för bekvämligheten navigering inom de olika meny. Panelen heter “näthinnan” från samma företag för det extraordinära pixel densitet av brunnen 330 PPI.

xiaomi-yi-4k-9

Underlägset, som redan nämnts, tråd för att ansluta detta Yi 4K till en stativ och facket som innehåller Batteri Och Micro-Sd.

Tekniska specifikationer

där Xiaomi Yi-kamera 4K är utrustad med en Ambarella A9SE-processor baserat på ARM – Dual Cortex-A9 från 1 Ghz. där CPU det kännetecknas också av en produktiv process till 28 nm.

Denna processor tillåter, tillsammans med sensorn CMOS från Sony IMX 377, för att spela in tills upplösningen av 3840 x 2160 pixlar (4K). Det är också möjligt att spela in videor a 2,5K till 25 fps, i Full HD så långt som 100 fps Och slow motion så långt som 240 fps.

De sensor installerat, som redan nämnts, är helt nytt Sony IMX 377 vilket garanterar skott upp till 12 megapixlar.

Pärla av godsakerna på den här Yi 4K är systemet för 6 Videostabilisering av gyroskop, vilket tillåter smidiga videor Och stabiliserad under alla förhållanden.

Som redan nämnts är ett utmärkt också närvarande Pekskärm från 2,19 ″ tum i brunn 330 PPI.

Slutligen finns det Wifi med stöd på band från 2.4 och från 5,8 Ghz att gränssnitt med vårt smartphone.

programvara

Ombord den här Yi-kamera 4K vi hittar en snabb programvara och intuitiv även om det är helt på språket engelsk. Det är möjligt att enkelt navigera mellan de olika menyerna och undermenyerna med det praktiska visa vi pratade om tidigare.

xiaomi-yi-4k-10

I menyn hittar vi möjligheten att välja mellan olika läge skytte: Foto, Video, Time-Lapse, Slow-Motion etc.

xiaomi-yi-4k-11

Resolutioner och inställningar av foton och videor är helt redigerbar Och anpassningsbar.

Det är till exempel möjligt att ändra värdena på exponering, exponeringsmätning Och vitbalans när vi tar våra fotografier.

Att vara utrustad med Wifi, detta Yi-kamera 4K kan gränssnitt med vårt smartphone genom ansökan Yi Action.

xiaomi-yi-4k-12

Applikation som gör det möjligt för oss att exakt hantera vår Xiaomi Yi Camera II 4K helt på distans. Det kommer också att vara möjligt att ändra inställningar och fotograferingslägen direkt från vår enhet på ett enkelt och snabbt sätt.

xiaomi-yi-4k-13

Därefter, om det behövs, kan vi ladda ner vår Foto och vår video- på vår smartphone men i något reducerad kvalitet av uppenbara omlokaliseringsskäl.

Video- och fotokvalitet

där kvalitet av skotten är Bra, som demonstrerar godhet av sensor monterad från detta Action-Cam. De Foto de visar sig vara faktiskt alltid ljus och de lider inte av särskilt buller även på natten.

Bra även där registrering av video- som, som förväntat, är stabiliserade och nästan fria från den berömda “Fish-Eye“.

Testa video i 4K

Trots detta på papper Xiaomi Yi Camera II 4K kan spela in video i 4K till 30 fps det kan faktiskt ställas in maximal till 25 fps. Nedan finns Videodemo vilket också ger dig möjlighet att utvärdera ljudets godhet tack vare dubbel mikrofon.

Autonomi

Genom att spela in kontinuerligt med maximal upplösning, 3840 x 2160 pixlar (4K) Jag måste erkänna att tillverkarens data respekterades. Faktum är att batteri från 1400 mah lyckas garantera oss om 2h från autonomi. Uppenbarligen är de erhållna resultaten a Wifi Av och de är avsedda att minska något om vi bestämmer oss för att aktivera det.

xiaomi-yi-4k-14

Autonomin är därför utmärkt, vilket sticker ut på resultat som är avgörande bättre än hans rival GoPro Hero 4.

Slutsatser

där krig till Go Pro det är officiellt öppen, i år är vi! Detta Xiaomi Yi-kamera II 4K har alla tidningar i regatt utmärka sig i denna utmaning mellan Action-Cam.

xiaomi-yi-4k-15

Bra i nästan allt och praktiskt taget fri från klackar Achilles Jag känner definitivt för att rekommendera det. Fantastisk där kvalitet av foton och videor, Bra där stabilisering Och autonomi första i klassen .. kort sagt, till det här priset ..Det övertygar!

Vad tycker du om det? Kommer du att köpa den?

där Xiaomi Yi Camera II 4K finns att köpa på GearBest till priset av 220,97 euro.

Vi påminner dig om att följa oss är väldigt enkelt: genom den officiella sidan Facebook, genom vår Telegram nyhetskanal Telegram , den vår Telegram-grupp Telegrameller genom att prenumerera på vår tidning Spela tidningskioskGoogle Play Tidningskiosk. Här hittar du de olika Nyheterrapporterade av oss på bloggen. Det är också möjligt att kommentera, dela med sig och skapa diskussionspunkter relaterade till ämnet.

Relaterade artiklar

Back to top button