Xiaomi växer också i Tyskland, trots nedgången i smartphone-försäljningen

xiaomi

Flera månader har gått sedan utbrottet av Coronavirus (Covid-19) pandemi runt om i världen. Detta har orsakat en nästan oöverträffad störning på marknaden med rekordförluster i många sektorer. Bland dessa har därför smarttelefonsektorn också betalat något, vilket i Tyskland, till exempel, lidit en 27% minskning under andra kvartalet 2020. Det verkar dock att trots allt gick det inte så illa för Xiaomi, som otroligt fortsatte att växa.

15% minskad försäljning jämfört med samma period 2019

smarttelefonmarknaden

Uppgifterna som kommer till oss från Tyskland är inte alls tröstande. faktiskt utvecklade han en forskning där han belyste i ekonomiska skador orsakas av Coronavirus om smartphone-industrin. En av de nationer som har betalat mest för konsekvenserna är därför Tyskland, som har noterat en nedgång i försäljningen med 27% jämfört med förra året. Under samma period av 2019, därför under andra kvartalet, är minskningen 15%.

LÄS OCH:
MIUI 13: det var då Xiaomi kunde meddela det

smarttelefonmarknaden

Bland alla varumärken som finns i landet, Xiaomi det är den som registrerade den viktigaste tillväxten. I Q2 2020 företaget tog 5% av marknadsandelen totalt, domineras av Samsung, med en försäljningsökning med 250% jämfört med 2019. Detta är den högsta tillväxten, vilket inte påverkade andra producenter också. Faktum är att Samsung har begränsat sig till att behålla sin marknadsandel, följt av Apple och Huawei.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button