Xiaomi: Smartphones uppdaterade till Oreo kommer att låta vackert via Bluetooth

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi: Smartphones uppdaterade till Oreo kommer att låta vackert via Bluetooth

Vi hade en smak av den senaste Global Beta av MIUI 10 som släpptes under dessa dagar, men inom en snar framtid kan alla ägare av en Xiaomi-smarttelefon uppdaterad till åtminstone version 8.0 Oreo av Android dra nytta av utmärkt ljudkvalitet även när du använder ljudenheter Blåtand.

Krediten kommer att vara av LDAC codec, utvecklad av Sony och integrerad i Android-koden från den senaste versionen som för närvarande är tillgänglig. På senare tid kanske du har hört talas om aptX Och aptX HDcodecs utvecklade av Qualcomm och kapabla att uppnå bithastighet respektive av 352 Och 576 kbps, för ljud via Bluetooth som redan definierats i hög upplösning. Men LDAC codec går så långt som 990 kbpsvilket garanterar en oöverträffad kvalitet för tillfället.

Men allt som glittrar är inte guld, eftersom det inte räcker att ha en Xiaomi-smarttelefon med LDAC-codec-stöd för att höra dina Bluetooth-enheter magiskt låta mycket bättre. Även trådlösa hörlurar eller högtalare kommer att behöva att stötta högupplöst ljud och framför allt digitalt stöd det måste vara av kvalitet.

Alltså ingen MP3 eller andra högkomprimerade format, men FLAC eller musikstreamingtjänster som erbjuder högupplöst ljud, som t.ex Deezer Och Tidvattens.

Relaterade artiklar

Back to top button