Xiaomi släpper äntligen Mi A1-kärnkällorna (uppdaterade)

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi släpper äntligen Mi A1-kärnkällorna (uppdaterade)

Med Xiaomis officiella landning på Amazon Italienvilket hände lite överraskande idag, är uppmärksamheten mot den kinesiska tillverkarens smartphones ännu högre. Den speciella noteringen är framför allt Mi A1, den första Xiaomi-modellen att gå med i Android One-programmet, vilket innebär snabbare uppdateringar och helt lager Android, eller ett gränssnitt närmare västerländsk smak jämfört med MIUI.

Fast när vi pratar om Xiaomi för det mesta är de vävda beröm – för den utmärkta kvaliteten på sina produkter i förhållande till mycket konkurrenskraftiga priser – på ett område har den kinesiska tillverkaren drabbats av mer än en dragna öron: respekt för GPLv2-licens. Vem inte vet vad det är, borde veta att Linux-kärnan – som används i Android-operativsystemet – i det öppen källakräver tillverkare som antar det släppande av källor inom en viss tid.

Xiaomi i det förflutna har flera gånger brutit mot denna regelsärskilt irriterande den oberoende utvecklargemenskapen, som tar väldigt allvarligt frågan, både för en etikdiskurs omöppen källabåde för det alternativ mjukvaruutveckling.

Det kinesiska huset, även om det var nyligen engagerad i en snabbare release av kärnkällor, har ännu inte publicerat de som är relaterade till Mi A1mer än två månader efter dess ankomst på marknaden.

I sanning hade Xiaomi gett sig själv 3 månaders tid för frigivningen, så – för nu – är situationen fortfarande i leden. Men hela världen av gemenskap – som ser positivt på Xiaomi-smartphones för det värde för pengarna som uppnåtts – bjuder in den kinesiska tillverkaren till en större oro inom detta område. Det nuvarande resultatet är att för tillfället, de finns inte anpassad rom för Mi A1. Förhoppningen är att Xiaomi hålla sina löfteninklusive frågan omuppdatera annons Android Oreo i slutet av 2017.

Relaterade artiklar

Back to top button