Xiaomi skulle vara den tredje smartphonetillverkaren i världen, trots att den officiellt finns i väldigt få länder

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi skulle vara den tredje smartphonetillverkaren i världen, trots att den officiellt finns i väldigt få länder

Enligt uppgifter som nyligen publicerats av IDC, Xiaomi skulle vid det här laget ha blivit den tredje smartphonetillverkaren i världen: ett nästan otroligt mål, om vi betänker att vi inte pratar om ett globalt företag utan ett som investerar främst på den kinesiska marknaden, och som först på senare tid långsamt expanderar till andra asiatiska länder.

LÄS ÄVEN: Xiaomi säljer 40 000 enheter av Redmi 1S på bara 4,2 sekunder i Indien

Ryan Reith från IDC kommenterar uppgifterna som släppts av hans företag:

Trots rykten om att marknaden saktar ner, fortsätter smartphonesändningar att rekordstora volymer. Vi har äntligen nått en punkt där många utvecklade marknader visar ensiffrig tillväxt, medan tillväxtmarknader växer med 30 % totalt. På dessa marknader gör startpriserna för smartphones “mobil datoranvändning” möjlig där vi en gång förväntade oss att funktionstelefoner skulle förbli dominerande.

Som du kan se från sammanfattningstabellen nedan fortsätter Samsung att klart dominera marknaden med 78,1 %, följt av Apple med anmärkningsvärda 39,3 %.

Xiaomi kommer dock över Lenovo (en stor konkurrent hemma) och även LG, om än något: vi pratar om 17,3 miljoner smartphones som levereras av Xiaomi, med 16,9 miljoner från Lenovo och 16,8 miljoner från LG.

Kort sagt, kampen om det sista steget på pallen är väldigt nära, men om vi betänker att Xiaomi och Lenovo inte säljer på alla marknader som LG, så verkar deras data ännu mer anmärkningsvärt. Kom dock ihåg att detta inte är absoluta siffror: data från marknadsanalysbyråer överensstämmer nästan aldrig mellan den ena och den andra byrån, och de ger en allmän bild som dock inte kan tas som definitiv, särskilt när skillnaderna mellan vissa företag de är så skrattretande.

Relaterade artiklar

Back to top button