Xiaomi skapar en telefon utan gränser: dess första koncepttelefon –

Hela skärmen visas

Den har presenterats med tusen olika designs i åratal och det verkar som att Xiaomi har träffat nyckeln. Den efterlängtade helskärmstelefonen som man drömt om har redan formats och tillverkaren beskriver den som ett fyrkurvt vattenfall. Och det är vad den här enhetens skärm kallas hypercirkulär, en ram med böjda kanter med en 88-graders krökningsradie som helt omger hela telefonens ram.

Vattenfallsreferensen är inget annat än en jämförelse av vattnets beteende, eftersom det är så vätskan kommer att bete sig när den faller från ändarna av en plan yta.

Resultatet är en enhet som, när den hålls i handen, inte har några synliga ramar och, som du kanske har gissat, har sina för- och nackdelar. Å ena sidan skulle det vara nödvändigt att se vilka planer tillverkaren har för att undvika oönskade beröringar, och å andra sidan bräcklighet, som a priori skulle skrämmas bort av enhetens fyra hörn, bara jag tänker på det.

Mycket komplex ingenjörsprocess

Medan en enhetsdesign med rundade kanter redan var svår att uppnå, att uppnå en rund kant Fyra hörn gränsar till det omöjliga till perfektion. För detta har Xiaomi utvecklat utrustning och en produktionsprocess som smälter glas vid 800 grader forma de fyra böjda hörnen.

Ingen ram, men det finns hörn

Det är viktigt att understryka att detta konceptdesign tillåter inte att undvika ett av designproblemen, som idag inte kan övervinnas på grund av tekniska begränsningar. Hörnen finns fortfarande på den här telefonen, så en imaginär design i ditt huvud är fortfarande omöjlig.

Så Xiaomi har precis lanserat en Quad-Curved-Waterfall Display-smartphone. Jag är helt för denna ständiga ström av nya idéer, men den här är förmodligen inte för mig (kolla hörnen på den ljusare bilden 😂) https://t.co/ijSPIOadEj

Denna Xiaomi-idé närmar sig, men det är fortfarande inte helskärmstelefonen som vissa förmodligen fortfarande föreställer sig. Det kommer dock att hjälpa till att motstå oavsiktliga stötar eftersom de fyra hörnen kommer att vara en del av det synliga chassit, som kommer att stå emot stötar och oavsiktliga fall.

Inga knappar och inga anslutningsportar

Om det finns en annan detalj att markera är frånvaron av några fysiska knappar eller hål i form av en anslutningsport. I den här telefonen kommer skärmen att sticka ut, och för detta tvingas den överge alla typer av fysiska knappar och kontakter på kroppen.

Resultatet är en kropp i ett stycke i all ära, då den saknar laddningsport, hål i skärmen för frontkameran, SIM-kortsfack eller hörlursport. Xiaomi förstår att modern teknik gör det möjligt att klara sig utan allt detta, och därför kommer telefonen att ha trådlös laddning, en främre kamera gömd under skärmen, ett eSIM-kort, en högtalare inbyggd i skärmen, peksensorer och många andra enheter. teknologier som för enheten till en helhet.

Ett språng som kräver anpassning

Vi älskar den här idén. Rent estetiskt kan det vara det mest avancerade designsprånget som kan uppnås just nu, utanför vikbara skärmar, men dess teknik kan vara ett hinder för många användare. Avsaknaden av en laddningsport eller fysiska knappar kan vara ett problem för många, så låt oss se hur ett sådant förslag tas emot.