Xiaomi Redmi Note 2 Prime, recension av GizChina.it

Förmodligen den mest efterlängtade i sitt sortiment och den mest köpta de senaste veckorna; idag pratar vi om Xiaomi Redmi Note 2 Prime, den lite “överdimensionerade” versionen jämfört med den vi berättade om för några veckor sedan.

En något högre klocka i CPU: n och ett fullt minne lika med dubbelt så mycket som standardversionen; men känner du verkligen skillnaderna i daglig användning? Ta reda på det i recensionen nedan!

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-8

Xiaomi Redmi Note 2 Prime kan köpas på TopResellerStore.it med frakt från Italien och 24 månaders italiensk garanti och assistans. I butiken är det möjligt att dra nytta av en rabatt (på alla produkter i katalogen) med kupongen “GIZCHINA“.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Den fullständiga recensionen av GizChina.it

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Försäljningspaket

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-0

Försäljningspaketet för “Prime” -versionen är identiskt med standarden. Klassisk inbunden låda också för den nya varianten av Xiaomis mellanklass-smartphone; på framsidan finns bara “Mi” -logotypen medan på baksidan finns enhetens klassiska formuleringar och specifikationer, uppenbarligen på kinesiska.

De paket innehåll istället är det följande:

Smartphone; USB-mikro USB-kabel av utmärkt kvalitet, särskilt i de mycket robusta kontakterna; väggladdare med 2A-utgång, med kinesiskt uttag (adapter till europeiska uttag ingår); Instruktions- och garantihandböcker.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Design och material

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-1

Inga nyheter inom konstruktion, material och design av Xiaomi Redmi Note 2 Prime.

Vitt och avtagbart bakstycke, med sidoknappar med metallfärg: utmärkt kombination och framför allt vackert att se. Den allmänna konstruktionen är gjord av plast med en matt färg för locket som dock inte håller fingeravtryck för mycket.

Skärmen är 5,5 tum, medan måtten på 152 x 76 x 8,25 mm för en total vikt av 160 gram. Redmi Note 2 är därför verkligen inte en “fjädervikt”, men den är fortfarande välbalanserad och är därför alltid bekväm under daglig användning.

där arrangemang av nycklar och kontakterna på enheten är som följer.

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-7

På toppen, från vänster, har vi 3,5 mm-uttaget för hörlurar, den andra mikrofonen för att minska omgivningsbuller och den infraröda porten för att använda smarttelefonen som fjärrkontroll. Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-4

Längst ner finns Micro USB-kontakten och huvudmikrofonen.

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-6

Vänster sida av smarttelefonen är helt ren och fri från knappar och / eller ingångar.

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-5

På höger sida, däremot, har vippan för att justera volymen och på, lås och av-knappen.

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-3

På baksidan har vi 13 megapixelkameror längst upp bredvid LED-blixt.

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-2

Längst ner, sedan “MI” -logotypen under vilken huvudhögtalaren har satts in.

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-10

Nedan, men på framsidan av Xiaomi Redmi Note 2 Prime, som i grundversionen, har vi de tre beröringsknapparna som är något bakgrundsbelyst i rött. Bakgrundsbelysningen är otillräcklig.

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-11

Slutligen finns i den övre främre delen den främre kammaren, öronkapseln och närhetssensorerna och för automatisk justering av ljusstyrkan.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Display

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-9

ll visa närvarande på Xiaomi Redmi Note 2, som ordet “Notes” antyder, är bred: 5,5 tum med upplösning FullHD 1920 x 1080 pixlar på en matrispanel 401 PPI IPS LCD.

Utmärkt ljusstyrka, även i utomhusmiljöer är skärmen helt användbar. Mycket bra färger och kalibrering. För de mest kräsna användarna finns det i MIUI också möjligheten att ändra färgtemperaturen, från varm till kall, såväl som typen av kontrast för själva färgerna i avsnittet Display i inställningarna.

Den automatiska ljusstyrkessensorn är mycket snabb, även om den är inställd på något lågt värde; bra, dock betraktningsvinklarna på skärmen.

Även i detta avseende är det därför inte möjligt att markera skillnader mellan de två versionerna av enheten, som har samma egenskaper.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Internt minne

En av de viktigaste skillnaderna som skiljer Redmi Note 2 Prime från “basen” är den interna lagringen.

De Xiaomi Redmi Note 2 Prime presenterar sig på marknaden med 32 GB internt minne (till skillnad från därför 16 GB i den andra versionen) och med den relativa möjligheten till expansion via Micro SD, en välkommen nyhet på en företagsmartphone. I praktiken har vi 27,78 GB minne tillgängligt för användaren, vilket är perfekt att använda både för installation av applikationer och för lagring av fotografier eller videor.

De Micro SD upp till 64 GB stöds. Dessutom finns det som vanligt OTG-funktionen.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Hårdvara och prestanda

De Xiaomi Redmi Note 2 Prime är fortfarande en av de få Xiaomi-hushållsenheterna som monterar en Mediatek-processor, men den här gången gör den det med mycket “stil”; i själva verket hittar vi en Helio X10 Octa-Core (för att vara tydlig är det en MT6795 octacore klockad vid 2,2 GHz) som lyckas garantera mycket bra prestanda.

RAM-minnet är 2 GB och lagringen, som redan nämnts, är 32 GB. Skillnaderna med standardversionen gäller därför, förutom internt minne, processorns klocka, som går från 2,0 GHz till 2,2 GHz i Prime-versionen och GPU: n på 700 MHz istället för 550 MHz. GPU: n är en PowerVR G6200 som lyckas säkerställa bra prestanda även inom spelsektorn, utan att värma upp för mycket under de mest långa spelsessionerna.

På skärmarna nedan hittar du istället de vanliga resultaten av riktmärkena som utförts på Xiaomi Redmi Note 2 Prime, och som du väl kan se är de värda en avancerad smartphone.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Antutu riktmärke

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Ljud

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-2

Enstaka högtalare som är placerad på enhetens baksida; ljudutgången är bra, både vad gäller volym och övergripande ljudkvalitet. Vad som inte är särskilt förvånande är utjämningen.

De högre frekvenserna är “favoriten” i den här högtalaren, medan de lägre är svårare att höra. Problem som kan kringgås i musikspelaren med någon utjämnare (förutom de olika inställningar som finns och kan ändras via själva smartphone-programvaran), men inte i hela systemet, där du måste vara nöjd.

Inga nyheter, därför inte ens för ljudkvaliteten som förblir lika bra som i grundversionen.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Anslutbarhet

Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-12

Utrustad med en dubbel SIM-kortplats Xiaomi Redmi Note 2 den är kompatibel med två mikrokort. Den första facket är också kompatibel med LTE-nätverk, om än band 20 saknas (frekvensen 800 MHz) som möjliggör 4G-drift av operatörer som Tim och Wind i de områden som är svårast att nå med signalen.

I vilket fall som helst är mottagningen över genomsnittet för de enheter som säljs till samma pris och också är hanteringen och hanteringen av det dubbla SIM-kortet bra.

I den dedikerade menyn är det faktiskt möjligt att välja vilket kort som ska användas som standard i varje område eller välja saken då och då (i samtal, för SMS, etc.). Mottagningsfacket skiljer sig inte från enhetens standardversion.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Kamera

Som i den tidigare versionen gillade vi till och med i denna “prime” kameran mycket och kom ut med huvudet högt från våra fotografiska tester.

Låt oss börja med analysen av den bakre kameran, det vill säga en sensor från 13 megapixlar utrustad med enstaka LED-blixt. Kameran erbjuder övergripande bra fotografisk kvalitet och därefter kan du själv se våra bilder.

På dagtid är de fångade fotografierna av hög kvalitet, men på natten och med ljus som kommer från blixten blir resultaten sämre; detaljerna är inte särskilt definierade och bilderna verkar vara lite kladdiga.

Liknande tal angående avkastningen av frontkammaren: 5 megapixlar tillgängliga och utmärkta resultat, med mer än bra foton i dagsljus, medan resultatet i svagt ljus är dåligt. Vidvinkeln är inte så vid, så vissa gruppselfies kan vara komplicerade (inte att det är en tragedi, men det är bara en anteckning).

Videoinspelning sker i FullHD och det är också möjligt att spela in videor i både Slow Motion och Timelapse.

Nedan hittar du galleriet med bilder som tagits med Xiaomi Redmi Note 2 Prime.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – FullHD videoinspelningstest

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Batteri

3060 mAh batteri levereras, avtagbar och därför utbytbar vid behov; autonomi är definitivt inte en stark punkt, men med de olika uppdateringarna förbättras den gradvis.

Används alltid i 3G- och 4G-nätverk, batteriet garanterar ca. 11-12 timmars användning och knappt 2 och en halv timmes aktiv skärm med tanke på användningen av Facebook (som förbrukar mycket), Whatsapp, Gmail och Browser.

Med Wi-Fi-nätverket större delen av dagen förbättras slutresultatet med cirka 20%; en inte väsentlig ökning, men ändå sådan att autonomin räcker för de flesta användare.

Batteriet tappar därför lite poäng med denna Prime-version, som med tanke på den något högre klockan, måste hantera en något mer energiintensiv processor.

Xiami Redmi Note 2 Prime – Programvara

Android 5.0.2 Lollipop och MIUI i version 7: utmärkta prestanda som smarttelefonen lyckas uppnå under alla förhållanden; systemet är flytande och gränssnittet är mycket trevligt.

Lanseringsgrafiken är mycket anpassningsbar; genom temasektionen, mycket väl levererad, kan du ladda ner och installera andra gränssnitt för att göra din enhet mer personlig.

Det finns fortfarande några små ungdomsfel för systemet (till exempel i telefonuppringaren, trots att ha sparat ett telefonnummer i minnet, efter att ha ringt det, kommer det att vara okänt. Detta fel hittills har ännu inte rättats och finns både i ROM för standardversionen av enheten och i Prime).

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Fotogalleri

Xiaomi Redmi Note 2 Prime – Slutliga överväganden

Som vi sa i översynen av den “grundläggande” versionen av Xiaomi Redmi not 2, också för denna Prime är domarna mycket lika; föreställningarna är utmärkta och kvalitet / prisförhållandet är bästa köp.

Med tanke på en större kostnad kommer din fråga troligen att vara följande: “vilken av de två enheterna är det värt att köpa?”. Svaret är enkelt och uppenbart; om du har en något högre budget, siktar du utan tvekan på Prime på grund av högre intern lagring, men med en lägre budget är grundversionen utmärkt, också för att skillnaderna i CPU och GPU-klockan inte märks alls dagligen.

Xiaomi Redmi Note 2 Prime kan köpas på TopResellerStore.it med frakt från Italien och 24 månaders italiensk garanti och assistans. I butiken är det möjligt att dra nytta av en rabatt (på alla produkter i katalogen) med kupongen “GIZCHINA“.

Relaterade artiklar

Back to top button