Xiaomi Redmi 9T vs Redmi Note 9 Pro: vad är skillnaden –

Xiaomi Redman kommer alltid med en etikett med bra valuta för pengarna. Ibland är detta så sant att Redmi-modellerna själva nästan konkurrerar med varandra, vilket gör det svårt för användarna att fatta ett köpbeslut. Idag ville vi göra jämförelse av Redmi 9T och Redmi Note 9 Pro, två terminaler, vars officiella pris börjar på samma 199 euro, men skiljer sig mycket från varandra.

Vi har framför oss två terminaler som fokuserar på väldifferentierade aspekter. Vi stöter inte på något av de fall där flera delar av utrustningen är så lika att det är svårt att välja det ena eller det andra. Snabbare, vi ser hur där den ena vibrerar, den andra lyser och vice versa.

Redmi 9T-anteckningar Redmi 9 Pro

Skärm, vikt och tjocklek

Om vi ​​börjar med att titta på skärmarna kan vi se det Redmi 9T är utrustad med en 6,53-tums IPS LCD-panel och FullHD+-upplösning, som har en skåra för att rymma den främre sensorn. Redmi Note 9 Pro har å sin sida en skärm med samma teknik och upplösning, men med en storlek på 6,67 tum, som ersätter det gamla hacket med ett hål i dess skärm för att rymma selfie-sensorn.

Bildförhållandet är annorlunda, det är mer panoramautsikt i Redmi Note 9 Pro med ett bildförhållande på 20: 9 jämfört med 19,5: 9 för sitt syskon. Båda har samma 395 ppi men Notera 9 Pro förskjuter ramarna något med 84,5 % användning av frontpanelen jämfört med 83,4 % för Redmi 9T. Det bör också noteras att Redmi 9T:s skärm är skyddad av Gorilla Glass 3 jämfört med Gorilla Glass 5 i Note 9 Pro. Tyvärr är uppdateringsfrekvensen inte ett element där ingen av dem sticker ut och kan dra fördel av dem, eftersom de båda kom ut på marknaden med standard 60Hz.

Det finns också betydande skillnader i vikt och tjocklek på båda enheterna: Redmi 9T väger 198 gram och 9,6 millimeter jämfört med 209 gram och 8,8 millimeter på Redmi Note 9 Pro. Mindre skydd i Redmi 9T med Gorilla Glass 3 vs. Gorilla Glass 5 glas Redmi Note 9 Pro.

Med Snadragons sigill

Processorerna på båda terminalerna är också olika, och detta kommer att påverka prestandan. Redmi 9T integrerar Snapdragon 662, medan dess syskon gör detsamma med den mer kraftfulla Snapdragon 720G. Redmi 9T har bara versioner med 4GB RAM, men med 64 eller 128 GB utbyggbart internminne. Note 9 Pro har upp till 6 GB RAM med samma 64 GB eller 128 GB lagringsutrymme. Båda har USF 2.1-standarden för att läsa och skriva filer, men en nyfiken sak dyker upp när vi ser att Redmi 64T 9GB har UFS 2.1-standarden.

Titta på resultaten i AnTuTu för prestandajämförelser, vi finner nästan ett tekniskt samband med 265 000 poäng för Redmi 9T jämfört med 274 000 poäng för Redmi Note 9 Pro. I den meningen kommer du knappast att märka någon skillnad i daglig användning, och de kommer att hantera de mest populära spelen och multitasking med lätthet.

Fyra kameror i båda

De två terminalerna har vardera fyra bakre kameror, men återigen med väldigt olika tillvägagångssätt. Redmi 9T har en huvudsensor på 48 megapixlar. , 8-megapixel ultravidvinkelsensor och 2-megapixel makro- och djupsensorer. Redmi Note 9 Pro har å sin sida en 64-megapixel huvudsensor, en 8-megapixel ultravidvinkelsensor och 5 och 2 megapixel makro- och djupsensorer.

På framsidan av Redmi 9T finns en 8MP-sensor placerad i främre skåran, jämfört med 16MP-sensorn som sitter i skärmhålet i Redmi Note 9 Pro. Med tanke på dess mer ödmjuka natur kan Redmi 9T spela in video med en maximal upplösning på 1080p och 30fps, medan Redmi Note 9 Pro kan filma i 4K-upplösning, även med 30 bilder per sekund.

Anslutningar och batteri

Inget av de två lagen har 5G-anslutning, men andra attribut som t.ex 3,5 mm hörlursuttag, NFC eller Bluetooth 5. De har även en fingeravtryckssensor placerad på ena sidan och båda rör sig med MIUI 12. Det finns en annan viktig skillnad i batteridelen: Redmi 9T har stor kapacitet 6 000 mAh Kompatibel med 18W snabbladdning. För sin del når Redmi Note 9 Pro 5 000 mAh med en belastning på 30 W.

Liknande priser

När det gäller priser, båda terminalerna från 199 euro , i fallet med Redmi 9T i dess 4 GB + 64 GB-variant, medan de 199 euro erbjuder 6 GB + 64 GB i fallet med Redmi Note 9 Pro. Detta beror på att Redmi Note 9 Pro har sjunkit i pris, vilket gör att processorn och kameran har en skala som lutar åt sidan av denna terminal. Om du å andra sidan behöver mer batteri och kameranummer inte är vad du letar efter, kan Redmi 9T vara din bästa insats.