Xiaomi Redmi 9T vs Moto G 5G jämförelse –

Det finns många och mycket varierande mellanklassmobiler som erbjuder alla alternativ, med Redmi och Motorola i framkant av många möjligheter. Den här gången ska vi försöka hitta den bästa mobiltelefonen mellan Redmi 9T och Moto G 5G , terminaler som har en äldre bror i storlek, men som i sig har mycket att erbjuda oss.

Eftersom Motorolas efternamn redan marknadsförs står vi inför Endast 5G-modell som har presenterats under de senaste månaderna och som lovar att bli mycket viktiga 2021. Smartphones som överraskar med sina likheter och olikheter till samma pris, det kommer vi också att ta hänsyn till efter att ha granskat alla deras egenskaper.

Skärmar, konstruktion och design

Som vi kan se i dessa två modeller förändras skärmarna i likhet med det faktum att de i fallet med Xiaomi erbjuder oss ett V-format hack, och i fallet med Motorola väljer de det redan kända hålet i skärmen. Två terminaler med IPS skärm tekniker samt Full HD +-upplösning, men de erbjuder en mindre storlek i Redmi 9T delvis på grund av dess 6,53-tumsskärm, som överträffar Motorolas 6,7-tum.

Designmässigt kan vi se att båda placerar kamerorna på vänster sida, även om det växlar mellan vertikalt och kvadratiskt. Färg Redmi 9T sticker ut och riktar sig till den yngsta sektorn. med livfulla färger, och Moto G 5G:s design behåller sofistikering med djärva accenter. Den klassiska fingeravtrycksläsaren är placerad på olika ställen, Motorola buntar ihop den på baksidan tillsammans med sin logotyp, och Xiaomi flyttar den till en dödlig höjd, på samma plats som upplåsningsknappen. Materialen i båda fallen är plast.

Motorola ger Redmi 9T recension

Till skillnad från vad vi hittar på andra håll är vinnaren när det gäller kraft Moto G 5G-hårdvaran. Tack vare Qualcomm Snapdragon 750G-hjärnan är den mer än redo att köras tillfredsställande med befintliga spel som PUBG eller COD. Redmi 9T är nöjd med processorn nedersta serien , Snapdragon 662, och detta märks också i GPU-prestandan, för hos Motorola har vi Adreno 619, och i det här fallet Adreno 611.

När det gäller alternativen, vi väl serverad i båda fallen Vi har Xiaomi-varianter med 4GB RAM + 64 eller 120GB och ytterligare 6GB och 128GB lagring. Motorola erbjuder oss en variant med 4 GB RAM och 64 GB utöver en annan med 6 + 128 GB. I båda fallen utbyggbart minne via microSD.

De stora dog i sina kammare

På andra håll har vi sett hur betydande skillnaderna är, men detta händer inte desto mindre i kameror. Å ena sidan ansträngde Redmis quad-kamera, ledd av 48 Mpx, vilket motsvarar Motorola … Lägg till det ett 8 MP vidvinkelobjektiv som är i farten igen. Det tredje objektivet, som vanligt i mellanregistret, är 2 Mpx-porträttläget, och slutligen lägger Xiaomi till de sista 2 Mpx för att förbättra porträttet, vilket Motorola kommer att göra med AI.

Framåt går selfiekameran märkbart: Motorola har 16 Mpx, medan Xiaomi har 8 Mpx. Det gör det Motorolas främre kamera är bättre och ger oss bättre resultat. Videoinspelning är identisk eftersom vi har möjlighet att spela in högupplöst video med en elektronisk stabilisator.

Batteri och anslutning

En annan skillnad mellan dessa modeller är batteriet, eftersom vi har 5 000 mAh i Motorola Moto G 5G och 6 000 mAh i Redmi, vilket är viktig batteriökning för Xiaomi … I snabbladdningsläge är de 20W för Motorola och 18W för Xiaomi, men med ytterligare omvänd laddning via kabel för Xiaomi.

Dess anslutningsmöjligheter skiljer sig främst genom att Motorola erbjuder oss 5G, medan Xiaomi förblir i 4G. Det har vi dock NFC, ljudjack och Bluetooth 5 i båda fallen , förutom Dual SIM.

Helt annan mjukvara

Om du lägger vikt vid systemkapacitet måste du ta hänsyn till den viktiga aspekten att Motorola integrerar Android 10 i en ren standardstil. Samtidigt har Redmi 9T MIUI 12. I båda fallen, telefonerna kommer att få Android 11 under de kommande månaderna Även om det kommer att finnas många skillnader eftersom Xiaomi har sitt eget lager, finns det otaliga alternativ och Motorola väljer ett mycket lättare och enklare system.

Priser och köprekommendationer

Detta är inte ett lätt beslut eftersom likheterna och skillnaderna verkar passa båda modellerna. För att hjälpa oss tar vi en titt på deras priser, där alternativen på 4 + 64 GB är de som hjälper oss. Vi kan se att Moto G 5G endast säljs i den officiella butiken till ett pris av 249 euro, medan Redmi 9T för 179 euro hittar vi också på dess officiella hemsida.

prisskillnad 30 euro det säger oss inte så mycket. Med tanke på att skärm och ström är en win-win för Motorola, skulle detta vara ett alternativ för alla som vill njuta av en enhet med spel eller innehåll. Samtidigt gör Xiaomis extra batteri, tillsammans med andra funktioner, den idealisk för dem som är mindre beroende av ström och tänker mer på autonomi.

Relaterade artiklar

Back to top button