Xiaomi Redmi 5 kommer till Kina den 7 december: här är det senaste om design, specifikationer och pris (foto)

Vi kan nu säga med säkerhet: de nya Xiaomi Redmi 5 och Redmi 5 Plus kommer att presenteras officiellt härnäst 7 december. Detta bekräftades av företaget självt, som meddelade den Weibo lanseringsdatumet in Kinaäntligen ger substans åt ryktena och bilderna som har dykt upp på senare tid.

Och självklart har det dykt upp fler bilder. Förutom en ny rendering dök upp på webben, det finns också bilder Utfärdats av TENAAdet kinesiska organet som är ansvarigt för att certifiera mobila enheter, som också gav ytterligare information på databladet.

Skärmen på den nya standarden Redmi 5 ska vara en panel från 5,7 tum vid upplösning HD+ (720 x 1 440 pixlar) och framför allt med det nya formatet 18:9. Om vi ​​går djupare borde vi hitta en SoC Snapdragon 450 max klockad till 1,8 GHz, 2/3/4 GB av RAM, 16/32/64 GB internminne (utbyggbart med microSD) och batteri från 3 200 mAh.

På framsidan skulle det finnas en kamera från 5 MPmedan sensorn på baksidan är från 12 MP.

Här finns även fingeravtrycksläsaren, inbäddad i kroppen, som har totala mått på 151,8 x 72, x 7,7 mm för en vikt på 157 g. Operativsystemet är uppenbarligen MIUI baserad på Android 7.1.2 Nougat.

Å andra sidan lite information om varianten Plussom bara kan skilja sig åt när det gäller kraft och autonomi: det är möjligt att det finns en processor inuti Snapdragon 625 och ett batteri från ben 4 000 mAhatt hålla designen nästan oförändrad, men för tillfället är de bara spekulationer.

Den nya Redmi 5 bör marknadsföras i Kina så tidigt som nästa 10 decemberalltså tre dagar efter presentationen, med listpriser som bör utgå från 999 Yuan, cirka 127 €. Vi vet inte om den här enheten också kommer att exporteras utanför hemlandet, men med de senaste nyheterna kan det finnas hopp även för Europa.

Relaterade artiklar

Back to top button