Xiaomi och Oppo skulle också ha börjat utveckla hopfällbara smartphones

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi och Oppo skulle också ha börjat utveckla hopfällbara smartphones

Samsung har pratat om det ett tag – de som har följt oss ett tag kommer ihåg Galaxy X chimären – av Huawei är de senaste nyheterna, men nu vill tydligen inte ens Xiaomi och Oppo bli överträffade. Låt oss prata om att utveckla en smartphone med hopfällbar skärm. En rapport från Korea som citerar generiska källor inom företag säger att båda kinesiska tillverkarna skulle arbeta, oberoende av varandra, för att utveckla originallösningar kommer att marknadsföras senast 2019.

Startidén skulle vara något liknande det som sågs med ZTE Axon Mdet vill säga en skärm med gångjärn, men med ett mer förfinat resultat. Istället för två separata skärmar kopplade till varandra siktar vi faktiskt på en enda display som kan fällas ihop i två. Om detta är den gemensamma konceptuella grunden skulle vart och ett av de två företagen arbeta på olika lösningar: Xiaomi på en skärm som fälls utåt, Oppo på en skärm vars övre del kan öppnas.

Den bästa leverantören för vikbara OLED-skärmar skulle vara LG, men båda skulle vara det redo att utveckla autonoma tekniska lösningar. De första smartphones av denna typ de kommer inte ut på marknaden förrän 2019 och i fallet med Xiaomi och Oppo kan det också ta något mer och klättra till 2020. I alla fall, åtminstone i början, kommer det att vara högprisprodukter riktade till en nisch av konsumenter. Så ta det lugnt, nästa telefon du stoppar i fickan är osannolikt hopfällbar.

Relaterade artiklar

Back to top button