Xiaomi-mobiltelefoner i Kina kommer inte att kunna installera Google-appar –

Efter Huawei, det dolda kriget med USA som vi alla känner till Xiaomi fick en liten pinne för ett par veckor sedan, på grund av att den är svartlistad av USA. Denna lista över USA inkluderar kinesiska företag som, enligt underrättelsetjänsten, kontrolleras av den kinesiska regeringen eller militären. Xiaomi förnekar kategoriskt detta, men för tillfället blockerar detta beslut amerikanska investeringar i företaget.

Sedan dess har Xiaomi kämpat för att förändra situationen, som för tillfället påverkar inte hur vi såg med Huawei. Det vill säga, Xiaomi fortsätter att upprätthålla nära band med Google för att integrera det berömda GMS. Det kinesiska företaget har redan lämnat in en stämningsansökan i District of Columbias domstol för att försvara sig och försöka bli avnoterad, vilket också skadar företagets planer.

Inget sätt att installera GMS i Kina

Nu ser vi en ny rörelse i historien, som, även om den inte påverkar västra Xiaomi-användare, skapar problem för terminaler som säljs i Kina och alla de som vill använda GMS. Som rapporterats av ITHome, flera användare har problem med att installera Google Mobile Services (GMS) på sina Xiaomi-mobiler. Uppenbarligen uppstod begränsningarna efter lanseringen av MIUI 12.5. Tillverkaren svarade med att säga att den inte längre tillåter användare att installera eller ladda ner Google-appar på grund av dess policyer, vilket händer på enheter som inte har dem installerade som standard.

Xiaomi officiella forum i Kina

Vanligtvis kommer de flesta smartphones till Kina utan GMS installerat. Möjligheten för utländska arbetare eller användare som ville ha en sådan möjlighet var dock gömd idag i Xiaomi-terminalerna. Enligt samma källa, Det finns fortfarande det finns ingen specifik lista över berörda enheter, men fall har rapporterats i terminaler som Redman K30 Ultra eller Redmi 10X 5G, som inte längre stöder nedladdning av GMS-appar.

Hur påverkar detta oss?

Dessa nyheter gäller inte på något sätt för Xiaomi-telefoner som säljs utanför Kina, det vill säga den globala versionen av MIUI. Problem kan bara uppstå för den som fortsätter att köpa dessa importterminaler när modellen inte når vår marknad. Det kan också påverka västerländska användare som bor eller arbetar i ett asiatiskt land och behöver de Google-appar de är vana vid. Men den officiella tråden för att öppna ett ämne på de officiella Xiaomi-forumen i Kina börjar också fyllas med upprörda beslut från nationella användare.

Relaterade artiklar

Back to top button