Xiaomi Mi VR Play, den fullständiga recensionen av GizChina.it

Bland de många tillbehör som introducerats genom åren Xiaomi, listan saknades a VR-tittare. Men då beslutar företaget att lansera sig också på den här marknaden och lansera den nya Xiaomi Mi VR Play.

Men vad kommer den aktuella kvaliteten på den här tittaren att vara? Låt oss ta reda på det i vårt fullständig recension!

Xiaomi mi vr spela

Xiaomi Mi VR Play, den fullständiga recensionen av GizChina.it

Xiaomi Mi VR Play – Unboxing

Inuti paketet, där vi ser Xiaomi-logotypen och en skrift på kinesiska, hittar vi följande utrustning:

VR-headset; huvudrem.

Xiaomi mi vr spela

Xiaomi Mi VR Play – Design och byggkvalitet

De Xiaomi Mi VR Play är utan tvekan en atypisk betraktare ur konstruktiv synvinkel. Skalet är helt täckt med ett lager lykra, tygliknande material som, å ena sidan, kan vara elegant men å andra sidan tenderar att vara lite för tunt behålla smuts, som vi kommer att inse efter några dagars användning.

Xiaomi mi vr spela

Dimensionellt mäter tittaren 201 x 107 x 91 mm för en vikt av 208 gram, något över genomsnittet, särskilt i vikt, men inte för mycket.

I de olika webbutikerna finns tittaren i färg svart / mörkblå, men på den asiatiska marknaden finns den i olika färger och tryck.

Xiaomi mi vr spela

En annan atypisk aspekt är verkligen öppningssystem av tittaren, kännetecknad av närvaron av 2-vägs dragkedja, som du har tillgång till kryphål där vi ska placera din smartphone. Bland de olika tittarna som jag har försökt hittills anser jag detta en av de bästa metoderna, eftersom det är lätt att använda men samtidigt effektivt, vilket också möjliggör eventuellt läckage av hörlurs kabel för att lyssna på ljud medan du tittar på VR-innehåll.

Tyvärr är detta system inte felfritt: faktiskt skakar tittaren en gång sliten, särskilt om du plötsligt vänder på huvudet, smarttelefonen kan röra sig ur vaggan.

Xiaomi mi vr spela

Användningen av Xiaomi Mi VR Play är specificerad för smartphone 4,7 till 5,7 tum diagonalt, även om jag i verkligheten inte har haft problem ens med användningen av a Nubia Z11 Max från 6 tum.

På den övre delen hittar vi en ytterligare detalj, nämligen förekomsten av a mekanisk knappvars tryck gör att en liten gummikudde kommer ut inuti betraktaren, som går till klicka på displayen så att du kan interagera med det.

Xiaomi Mi VR Play – Komfort

De Xiaomi Mi VR Play det är inte bland de mest bekväma headseten på marknaden. Höljet för ansiktet har faktiskt inte ingen stoppning av något slag, även om lycrafodret lyckligtvis är ganska mjukt vid hudkontakt.

Men den bostadsform det är inte särskilt optimerat, lämnar stora utrymmen på ansiktet från vilken kommer in i externt ljusoch påverkar därmed synen på innehållet.

Xiaomi mi vr spela

Bärbarheten försämras ytterligare genom att använda glasögon. En icke-grundläggande brist, men i alla fall att rapporteras, är ocksåoförmåga att justera linserna, både i bredd och djup.

Xiaomi Mi VR Play – Videokvalitet

Inuti tittaren är linser asfärisk och reflexskydd, även om detaljerna avseende synfältet inte är specificerade, tekniskt definierade som FOV(Synfält), så det är inte möjligt att göra jämförelser med andra produkter.

Testerna vi utförde utfördes på en Samsung Galaxy Note 4, med tanke på närvaron av en stor skärm från 5,7 tum med upplösning Quad HD 2560 x 1440 pixlar, därför lämplig för användning av VR-innehåll. Vi har testat olika appar, från den enkla kartongen till de olika berg-och dalbana-simulatorerna, upp till visualiseringen genom olika 3D-videospelare i 360 °.

Xiaomi mi vr spela

Den visuella kvaliteten visar sig vara bra och genomsnittlig för andra produkter i denna prisklass. De linser de visar sig i princip fri från artefakter irriterande, även om vi naturligtvis talar om linser i plast och inte i glas.

Genom en special QR-kod du kan ladda nerXiaomi-appen, genom vilken man kan dra nytta av de olika VR-innehåll. Appen är helt på kinesiska, så den är inte lämplig för vår marknad.

Xiaomi mi vr spela

Xiaomi Mi VR Play – Slutsatser

Sammanfattningsvis detta Xiaomi Mi VR Play Jag var inte särskilt övertygad.

Om tittaren kan locka till sig vid första anblicken tack vare den karakteristiska konstruktionen, kolliderar du med de olika problemen med ergonomi och montering. Och erbjuds till ett pris i linje med andra konkurrenter, det är svårt att rekommendera denna tittare jämfört med de många tävlingarna.

De Xiaomi Mi VR Play finns tillgänglig på GearBest till ett pris av 15,10 euro (priset kan variera över tiden).

Xiaomi mi vr spela

Vi påminner dig om att följa oss är väldigt enkelt: genom den officiella sidan Facebookvia vår nyhetskanal Telegram Telegram , vår grupp Telegram Telegrameller genom att prenumerera på vår tidning Spela tidningskioskGoogle Play Tidningskiosk. Här hittar du de olika nyheter som rapporterats av oss på bloggen. Det är också möjligt att kommentera, dela och skapa diskussionspunkter om ämnet.


Relaterade artiklar

Back to top button