Xiaomi Mi TV P1 (55 tum) Analys: funktioner och pris –

TV (nästan) utan ram

Först och främst, som du kan föreställa dig, vill jag prata med dig om utseendet. En sektion som blir mer och mer värdefull när man köper en ny Smart TV till hemmet.

Här står vi inför en ganska tunn skärm, som är slående i närvaron 3 ramar, som är praktiskt taget obefintliga … Som du kan se på den bifogade bilden är dessa toppen och sidorna. Att ha så välanvända ramar gör designdelen till ett stort plus, eftersom det till och med kan förbättra TV:ns fördjupning i miljön avsevärt. Sedan är den nedre kanten något tjockare, och där ser vi Mi-logotypen, och strax under den fysiska skärmen på/av-knappen.

På baksidan har den en avsats som rymmer all panelteknik och där vi hittar olika anslutningar (och anslutningar) vad vi kommer att ha:

  • HDMI eARC 2.1
  • 2 HDMI 2.0-portar
  • 2x USB 2.0
  • Mikrofonomkopplare.
  • Ethernet-port
  • Bluetooth 5.0
  • 2,4 / 5 GHz Wi-Fi

Hela skärmen stöds av två ben. Ben som inte sticker ut för mycket, utan en djärv design och gjorda av plast. Men ja, de gör sitt jobb bra och får inte tv att kännas instabil.

Snabbt, färgglatt och effektivt

Nu när du vet det lite mer på utsidan, låt mig berätta om allt det innehåller och hur jag upplevde det nuförtiden.

Som jag nämnde tidigare, detta 55 tum panel (även om det finns 50, 43 och 32 tums alternativ i samma familj) med 4K-upplösning där allt vi återger ser väldigt bra ut. Allt detta beror på ett antal inneboende egenskaper, som till exempel kompatibilitet med Dolby Vision och HDR10+ … Det betyder att mängden detaljer som denna skärm kan återge är mycket stor. Han föreslår också 94 % DCI-P3 täckning vilket i slutändan kommer att ge oss en rad livfulla färger som kommer att förbättra uppfattningen av allt innehåll vi ser genom det.

Ljudmässigt har den här panelen 2 x 10W högtalare kompatibel med Dolby Audio och DTS-HD … Jag vet att många av efternamnen kan verka lite förvirrande, men för att du ska förstå bättre lämnar de oss med ett tydligt, omslutande ljud som, när vi tittar på tv-program och filmer, gör att vi kan njuta av dem mycket mer.

I sanning, efter att ha provat det förra veckan, gillade jag verkligen allt jag såg genom Xiaomi P1. Färgerna är ganska levande, ljudet är högt och tydligt, och den där nästan ramlösa känslan på skärmen verkar underbar för mig.

Som du kan föreställa dig kompletteras all denna upplevelse av två sektioner: hårdvara och mjukvara. När det gäller komponenterna är det den som är ansvarig för all kraft i denna TV En MediaTek 9611-processor tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme.

När det gäller operativsystemet fortsätter Xiaomi att arbeta med Google för att Android TV 10 till sina tv-apparater. Systemet liknar alla andra Smart TV med sina egna menyer, alternativ och inställningar, med undantag för en detalj: Xiaomis “anpassningsnivå”.

Detta “lager”, även om vi bättre skulle kunna kalla det en front-end-applikation, kallas PatchWall … Vi kan komma åt det genom de applikationer som är installerade på vår TV, eller genom att trycka på “min”-knappen på fjärrkontrollen, om vilken jag nu vill berätta några detaljer.

Personligen har jag fortfarande inte provat det här gränssnittet och det verkar mer än framgångsrikt, till och med mer än Android TV själv. På huvudskärmen ser vi kategorier: hem, filmer, tv-program och barn.

På hemskärmen kan vi hitta olika innehållsrekommendationer för alla de plattformar vi vanligtvis använder: en linje dedikerad till applikationer på vår TV, en annan med tillgång till olika hårdvaruportar för snabb åtkomst till dem, etc., oändligt oändligt innehåll som kan intressera oss i filmer, tv-serier, Pixar, Marvel, DC och mer.

Som du kan föreställa dig kan vi naturligtvis interagera med den genom att vara en Smart TV med Android TV smart assistent stort G, förutom att skicka innehåll till skärmen via vår telefon. Vi kan fråga dig om vädret, be dig spela en tv-serie eller film, eller till exempel styra någon av de smarta enheterna vi har hemma. Och detta samtal till assistenten kan göras från hans fjärrkontroll.

A fjärrkontroll med en design som verkar rätt för mig, med olika knappar med genvägar för Netflix, Prime Video, Google Assistant (som jag nämnde) eller till exempel för egenskaperna relaterade till ljudet av det vi ser i det ögonblicket (undertexter eller språk , Till exempel). En ytterligare detalj är att den här fjärrkontrollen inte fungerar via infraröd som många andra, men den inkluderar Bluetooth-anslutning … Det här kan låta dumt, men det betyder att vi inte behöver peka på TV:n för att interagera med den.

Kvalitetsjusterat för pris, vad mer behöver du?

Med allt detta sagt är det dags att prata om det avgörande ögonblicket när det gäller att köpa en ny TV till ditt vardagsrum: priset. Det officiella försäljningspriset för 55-tums Xiaomi Mi TV P1 är 649 euro … Men genom att dra nytta av dess ankomst till vår marknad kan vi få det före den 20 juni till ett pris 549 euro via Media Markt, Fnac, Amazon, PC Components, Mi.com och Mi Store.

Är denna Smart TV värd det? Enligt min mening, ja. Den nästan ramlösa designen samt den goda bild- och ljudupplevelsen är alla på hög nivå. Jag gillar också den smidiga känslan när jag navigerar genom menyer och gränssnittsalternativ. Så om jag blev tillfrågad om möjligheten att köpa en ny TV, skulle det vara inom mina utvalda fåtal.