Xiaomi Mi smart luftfuktare: funktioner och pris –

Vilka är fördelarna med en luftfuktare?

Innan vi köpte ett av dessa team dök denna fråga upp i våra huvuden. Faktum är att, beroende på den specifika situationen för varje användare, kan användningen av en luftfuktare i vardagen (särskilt i områden där du spenderar mer tid hemma) ge dig några av dessa fördelar:

  • Förhindra torr hud : Om du lider av detta problem beror det i många fall på att du befinner dig i en ganska torr miljö. Därför kan det vara mycket viktigt att installera en luftfuktare som ökar och reglerar luftfuktigheten för att undvika detta problem.
  • Friskare luft : Många infektioner och andningsproblem orsakas återigen av konstant exponering för torra miljöer. Det finns studier som rekommenderar att vistas inomhus med en relativ luftfuktighet på runt 40-60%. Dessutom orsakar torr luft inflammation i våra slemhinnor, vilket gör oss mer sårbara för infektioner orsakade av patogener.
  • Minska statisk elektricitet S: Även om det kan låta dumt, gör en torr miljö att vår kropp bygger upp mer statisk elektricitet. Förutom de typiska urladdningar som vi kan ge till de som bor hos oss, som utan tvekan är mycket obehagliga, kan denna typ av urladdning skada viss elektronisk utrustning och kan sluta fungera (i värsta fall).

Detta är det mest uppenbara positiva bidraget som dessa kommandon kan ge oss, men som allt i livet är inte allt perfekt. Om du bor i ett kustområde där luftfuktigheten vanligtvis är hög, är luftfuktare kanske inte den rekommenderade utrustningen. Om denna parameter stöds på värden lika med eller mer än 70 % , vi är i en idealisk miljö för vissa bakterier och mikroorganismer v föröka sig det kan vara skadligt för vår hälsa.

En viktig aspekt att tänka på innan du köper en av dessa enheter är dess renhet … Vi måste underhålla och förnya vattnet de har inne varje gång, om vi inte vill att bakterierna som lever i detta vatten ska komma in i miljön efter avdunstning.

Luftfuktare för minimalister

Vid det här laget, och nu när du vet lite mer om dessa enheter, låt mig presentera dig för Xiaomi Mi Smart Antibakteriell

Om du är van vid att se de typiska små luftfuktarna placerade på bord eller möbler som ett dekorativt element och som många människor använder för att dofta sina hem, kan detta fånga din uppmärksamhet på grund av dess större storlek. Men givetvis med tanke på den “autonomi” som denna Xiaomi-luftfuktare har i jämförelse med andra modeller, och med de tillägg som jag nu ska kommentera, är denna extra dimension värd det.

Naturligtvis, vad den här enheten inte förlorar är den kinesiska tillverkarens redan berömda minimalistiska estetik. Detta cylinder ca 35 centimeter hög och väger nästan 2 kg (utan vatten inuti) vit … En hemaccessoar som kan döljas i nästan alla hörn, varifrån endast två detaljer kommer att fånga vår uppmärksamhet:

  • Vätskenivå : en tunn remsa som löper längs dess framsida så att vi med en blick kan se vattenvolymen inuti. Dess maximala kapacitet är 4.5 och det kommer att förbrukas 300 ml / hatt full styrka
  • Humörsknapp : en liten rund knapp för att snabbt växla lägen om vi inte vill komma åt den från en smartphone.

En annan aspekt som är klart slående är förstås vattenångkolonn vad den kommer att avge när den fungerar, men det ska vi prata om senare.

Denna luftfuktare består av 2 distinkt sektioner när vi tar ut den ur lådan. A högre det i slutändan bara vattentank … Den kan matas genom topplocket genom att helt enkelt lyfta upp den. OCH Nedan den del där alla är elektronik vad gör att detta fungerar och ultraviolett ljus vilket kommer att hålla vattnet i gott skick och fritt från bakterier.

Lite kan sägas om utseendet på Xiaomi Mi Smart Humidifier. Om du gillar estetiken i resten av den kinesiska tillverkarens teknik, då även denna. Och om inte, så kanske det här inte är modellen du skulle placera i ditt hem, men jag varnar dig redan för att du saknar det mest intressanta med den: henne intelligens

Fördelarna med en smart luftfuktare

Som jag berättade för dig från början av den här artikeln, är denna Xiaomi luftfuktare “speciell” eftersom det är en enhet som vi kan styra från vår telefon eller till och med använda röstkommandon.

Från Mi Home-applikationen kan vi ansluta den här enheten direkt till en smartphone och utföra olika åtgärder genom den. Tänk inte på dessa funktioner som Smart TV-funktioner, utan speciellt en viktig. Från en mobiltelefon kan vi:

  • torn datorn på och av avlägset.
  • Att regera 3 given Lägen ångamission för låg, medel eller hög nivå.
  • Installera justerbar luftfuktighetsnivå … Det här är den aspekt som jag berättade om, och som jag verkligen tycker är mest användbar. Tack vare areometer vad den innehåller kan vi veta relativ luftfuktighet lokalen där den är belägen. Sedan, med den här applikationen, kommer vi att ställa in önskad luftfuktighetsnivå och utrustningen kommer automatiskt att justera ångeffekten på ett intelligent sätt.
  • Att schemalägga automatiskt på/av-schema
  • Kontrollera LED-ljus och aktiveringsljud … Något väldigt användbart om vi har den här utrustningen i vårt rum och vi inte vill att den ska störa oss medan vi vilar.

Och nu när jag nämnde problemet med buller som avges av den här utrustningen, ville jag betona att det är det mycket tyst … Med detta menar jag att vi, förutom lite vibrationer från den interna motorn, osannolikt kommer att märka att denna luftfuktare fungerar. Enligt Xiaomi kommer dessa ljud att förbli lägre. 38 dBA

Om du gillar hemautomation innehåller Xiaomi-luftfuktaren ett mycket intressant tillägg. Genom Google hem applikationen kan vi synkronisera We at home-applikationen för att aktivera den bland resten av smarta enheter i vårt hus.

Och som du kan föreställa dig betyder det att vi klarar det röstkommandon med Google Assistant … Naturligtvis kan vi bara aktivera och avaktivera det på detta sätt. Om du vill styra resten av lägena och parametrarna måste du återgå till Mitt hem.

Smart luftfuktare, är det värt det?

När du ser det viktigaste i den här utrustningen kommer denna fråga sannolikt att göra dig yr. Efter att ha provat det under de senaste 2 veckorna kan jag säga att ja, jag rekommenderar att du använder det, men under vissa förhållanden.

För att förstå dig lite, jag kommer från Cadiz, i södra Spanien. Därför är min kropp van vid en viss fuktighetsnivå, vilket ger närheten till havet i dessa städer. Men det är viktigt för dig att förstå min slutsats: du vet att jag under de senaste 3 åren har bott i Madrid, mitt på halvön.

Allt detta gör att min kropp plötsligt har blivit van vid torrare miljö och det gav mig vissa konsekvenser. Å ena sidan lider jag av konstant torr hud nå en punkt av konstant lidande av “död hud” och vitaktiga fläckar i ansikte, fötter och händer. Å andra sidan gör den torra miljön mig andas sämre än när jag åker tillbaka söderut på semester. Och som en kuriosa, eftersom jag bor här, chockade jag hela tiden min partner, för av någon anledning har min kropp samlats statisk elektricitet

Men löste denna Xiaomi-luftfuktare mina problem? Kort svar: nej, men ja det är det återupplivade dem väldigt mycket … Sanningen är, enligt min mening, med tiden tror jag att effekterna av att använda dessa enheter under lång tid, tror jag, kommer att bli ännu mer märkbara. Men under de två veckorna hade jag ingen allvarlig torr hud, jag hade inte “kramper” i min partner, och även om förbättringen var liten märker jag att när jag är hemma känner jag att det är mindre trängsel vid andningen .

Så om du bor i en torr miljö och känner att du lider av något av problemen jag nämnde i början av den här artikeln, kan jag inte komma på ett bättre alternativ än denna Xiaomi Mi Smart luftfuktare.

Relaterade artiklar

Back to top button