Xiaomi Mi MIX 2S officiella: inte hela skärmen av drömmar, men enligt DxOMark är dess bilder i nivå med iPhone X (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi Mi MIX 2S officiella: inte hela skärmen av drömmar, men enligt DxOMark är dess bilder i nivå med iPhone X (foto)

Xiaomi Mi MIX 2S är den nya toppen av sortimentet i helskärm för det kinesiska företaget. Allmänt annonserad och kom några timmar tidigare än Huawei P20, Mi MIX 2S ärver mycket från sin föregångare men höjer ribban ytterligare för specifikationer och fotografering i allmänhet. Låt oss börja från det första och sedan se varför och hur denna smartphone gick “bortom AI”.

 • Skärm: 5,99 tum full HD + (1 080 x 2 160 pixlar) 18: 9 IPS LCD
 • CPU: Qualcomm Snapdragon 845 med Adreno 630 GPU
 • Bagge: 6/8 GB LPDDR4x
 • Internminne: 64/128 / 256GB UFS 2.1
 • Backkamera: 12 megapixel 26 mm vidvinkel, 1 / 2,6 tum Sony IMX363-sensor, f / 1,8, 1,4 µm pixelstorlek, dubbeltons LED-blixt, 4-axlig OIS + 12 megapixel 46 mm telefoto (ca 2x), 1 / 3,4 ” sensor, f / 2,4 bländare
 • Fram kamera: 5 megapixel OV5675
 • Anslutningsmöjligheter: dubbla SIM-kort (nano + nano), LTE, dual-band 802.11ac Wi-Fi (2,4 / 5 GHz), Bluetooth 5, GPS, NFC, USB Type-C
 • Batteri: 3 400 mAh med snabbladdning och trådlös laddning
 • Mått: 150,9 x 74,9 x 8,1 mm
 • Vikt: 191 gram
 • OS: Android 8.1 Oreo med MIUI 9.5

Men låt oss genast ge de goda nyheterna: det finns bandstöd 20. Du kan också kontrollera det i bilderna i slutet av artikeln.

Mi MIX 2S men estetiskt sett är det ingen riktig revolution. Ramen under displayen är verkligen inte rensad, och den främre kameran är alltid längst ner till höger; ljudjacket saknas också, precis som på den tidigare modellen. Överst har vi en väldigt tunn öronkapsel, som knappt syns. På baksidan är de två kamerorna placerade till vänster, med en enda kropp, varvat med blixten, medan det i mitten av bakstycket finns fingeravtrycksläsare.

De bakre dubbla kamerorna har samma upplösning som 12 megapixlaroch de är “som på iPhone”, det vill säga en av de två har en vid synvinkel, medan den andra smalare men med optisk zoom. De autofokus med dubbla pixlar, vilket enligt Xiaomi ökar fokuspunkterna med mer än 30 gånger. I kombination med de större 1,4 μm pixlarna betyder det bättre bilder även i svagt ljus.

Kunde inte missa automatisk scenigenkänning tack vare AImen det är inte den enda anledningen till att artificiell intelligens används.

Vi har faktiskt optimering av kontrast, ljusstyrka och andra parametrar för fotona, förutom igenkänningen av motiven för porträttlägesom också fungerar med den främre kameran.

Och om du inte litade på Xiaomis ord, kanske du kommer att tro det från DxOMark, som han valde Xiaomi Mi MIX 2S en av de bästa kameratelefonerna med ben 101 poäng på bilderna (97 totalt, eftersom videorna tydligen inte är exceptionella), i nivå med iPhone X, vad gäller bilderna, och bättre än Pixel 2. Några exempel finns i gallerier i slutet av artikelnmen uppenbarligen förbehåller vi oss rätten att verifiera denna omtalade kvalitet med vederbörligt lugn under granskningen.

Notera också funktionen av översättning av den inramade texten från kameran, som konverterar även en i farten valuta i en annan, till exempel i en restaurangmeny; en mycket användbar och bekväm funktion, speciellt för turister.

Xiaomi upphöjde också prestanda för Mi MIX 2S och Snapdragon 845, i synnerhet den utmärkta temperaturhanteringen, som alltid lyckas hålla smarttelefonen “kall” men på full effekt. Tack vare dynamisk AI-beräkning

Och slutligen kunde Xiaomi inte låta bli att avslöja “sin” Google Assistantdet är en virtuell assistentringde Ska AI (ordlek med “ska jag?”, dvs Klarar jag det?), även om vi kanske borde jämföra det med Siri, eftersom det är mot det senare som alla jämförelser har visats. Uppenbarligen talar vi om en assistent som bara stödjer kinesiska, så för tillfället berör det oss inte särskilt mycket. Låt oss bara påpeka att Xiaomi även inom detta område har pratat om artificiell intelligens och de framsteg som gjorts i Kina.

Xiaomi Mi MIX 2S kommer att finnas tillgänglig i svart och vitt till ett pris av 3 299 yuan (cirka 420 €) för 6/64 GB-versionen (samma pris som föregående Mi MIX 2), 3 599 yuan (cirka 460 €) för 6/128 GB-modellen och slutligen 3 999 yuan (cirka 513 €) för toppen av sortimentet, med 8/256 GB och med trådlös laddningsbas ingår.

Den senare stöder uppenbarligen också konkurrerande smartphones, som iPhone X och Galaxy S8/S9, och kostar bara 99 yuan, inte ens 13 €. Utan tvekan utmärkta siffror, som vi dock fortfarande inte vet hur vi ska förhålla oss till vår marknad.

Relaterade artiklar

Back to top button