Xiaomi Mi Air 2: icke-in-ear för alla

Xiaomi Mi Air 2 recension

Xiaomi har en lång tradition av mer eller mindre giltiga hörlurar, mer eller mindre riktade till vår marknad, mer eller mindre rekommenderade, beroende på behoven.

Dessa Xiaomi Mi Air 2 är inget undantag: de är intressanta äkta trådlösa hörlurar men uppenbarligen inte avsedda för den västra marknaden, att köpa om du letar efter äkta trådlösa hörlurar inte i örat med dessa specifikationer. Men låt oss gå i ordning.

LÄS OCH: Bästa Bluetooth-headset

Förpackning

Inuti försäljningspaketet, förutom hörlurarna och laddningsväskan, hittar vi endast manualer (exklusivt på kinesiska) och en USB-USB-C-kabel av ganska dålig storlek och kvalitet.

Konstruktion och komfort

Xiaomi Mi Air 2 är hörlurar utan hörlurar och formfaktorn är förmodligen en av de främsta anledningarna till att man vill köpa ett par. Den del som glider in i örat är egentligen identisk med AirPods, medan stammen och fodralet definitivt skiljer sig från Apples hörlurar.

Om du någonsin har provat AirPods, vet det när det gäller komfort och stabilitet är vi där: de glider in i öronen med stor lätthet, bryr sig inte och förblir överraskande “hängande” även i rörelse. Trots allt skulle jag dock inte rekommendera dem för sport, både för att de uppenbarligen är mindre stabila än hörlurar i örat, och för att de har ingen form av vätskebeständighet.

Både hörlurarna och laddningsväskan är gjorda av plast: byggkvaliteten är bra, även om designen inte är särskilt förfinad.

Väskan är något tjockare än AirPods, men ändå tillräckligt liten för att passa perfekt i en ficka. Locket har en mangetisk förslutning, på framsidan hittar vi en liten lysdiod som indikerar laddningsstatus, på sidan en knapp för att tvinga Bluetooth-parning och, längst ner, en USB-C-port.

Funktioner och ljudkvalitet

Ljudet från dessa Mi Air 2 är ganska bra: även om de inte kan jämföras med avancerade hörlurar, försvarar Xiaomis hörlurar sig bra med tydligt ljud och en bra balans mellan frekvenser. Basarna förtjänar ett särskilt omnämnande, tillräckligt fyllig för att höras trots det ”öppna” formatet på dessa hörlurar.

Till skillnad från in-ear-modeller isolerar den här typen av hörlurar faktiskt inte alls alls från omvärldens ljud: av den anledningen är det ofta nödvändigt att höja volymen för att kompensera för dålig ljudisolering.

På hörlurarna hittar vi gudar närhetssensorer, som gör att du kan automatiskt pausa musiken när vi tar bort en motorhuv. På samma sätt återupptas uppspelningen när hörlurarna är tillbaka på plats. Detta är verkligen en välkommen funktion, som inte är lätt att hitta på modeller i denna prisklass.

För resten är de enda kontrollerna tillgängliga de dubbla kranarna på hörlurarna:

  • Dubbeltryck (höger): Spela upp / pausa
  • Dubbeltryck (vänster): Röstassistent

I teorin skulle kommandona vara anpassningsbar via Xiaomis röstassistentapplikation, men låt oss säga att det inte är så enkelt. Programvaran i fråga, som också fungerar för uppdatera firmware och kan laddas ner på iOS (från App Store) eller på Android (via apk) är tillgänglig endast på kinesiska. Genom appen ifråga kunde jag uppdatera firmware (vilket verkar ha förbättrat ljudkvaliteten), men efter uppdateringen, trots att jag försökt flera gånger, kunde jag inte längre få hörlurarna kända av appen ( eller på Android eller iOS). Kort sagt, du förstår att det är lite lotteri att använda applikationen.

Autonomin är anständig, men ändå lägre än marknadsstandarden: enligt min erfarenhet på ungefär hälften av volymen pratar vi om 3 och en halv timme med en enda laddning, till vilken läggs cirka 3 kompletta laddningar som tillhandahålls av fodralet. Xiaomi ger lite mer optimistiska uppskattningar (totalt 4 timmar / 14 timmar), men de verkar vara optimistiska siffror.

Mikrofonerna är okej, inte på nivån av förstklassiga hörlurar som AirPods men ändå tillräckligt bra. Varje headset är utrustat med två mikrofoner, en i änden på stammen och den andra överst, som används för att dämpa brus: detta gör att de kan användas även i situationer med (lite) externt brus. Kort sagt, de är bra hemma eller i relativt lugna miljöer, men förvänta dig inte att kunna använda dem överallt. Nedan finns en inspelning för att få en idé.

Pris

Xiaomi Mi Air 2 kostar cirka 45 € från Gearbest: det är ett ganska intressant pris med tanke på egenskaperna hos dessa hörlurar.

Om du letar efter pålitliga och prisvärda hörlurar utan hörlurar kanske du har hittat en modell som passar dig.

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button