Xiaomi Mi 5, Mi 5S och Mi 5S Plus: behåll OTA med TWRP och root

Xiaomi Mi 5S

Biljetten för att komma in i världen av modding (och dess oändliga möjligheter) lönar sig vanligtvis när det gäller officiellt stöd. Användningen av anpassad programvara som utvecklats av samhället innebär faktiskt förlust av garanti enligt de flesta tillverkare är det nästan alltid en enkel blixt TWRP (vilket också låter dig få rot) blockerar officiella OTA-uppdateringar. Men inte alla anpassade återhämtningar påverkas av detta problem, och i den här guiden visar vi dig hur du håller OTA uppe Xiaomi Mi 5, Mi 5S Och Mi 5S Plus.

I dagens handledning visar vi dig hur du installerar återställning ZCX-TWRP som tack vare en skicklig lösning gör det möjligt för ROM-lager att ta emot OTA trots närvaron av en anpassad återställning och rotbehörigheter. Priset för att få tillgång till denna obestridliga bekvämlighet måste i detta fall vara betalas i form av minne, eftersom förfarandet föreskriver a säkerhetskopiering av den ursprungliga ROM-en som väger ca. 2,5 GB.

Xiaomi Mi 5, Mi 5S och Mi 5S Plus: behåll OTA med TWRP och root

Guiden ger blixten för återställning via snabbstart på en enhet med bootloader olåst. Efter installationen, vilket kan göras antingen manuellt eller via en bekväm batchfil, kommer det att vara nödvändigt att konfigurera TWRP och installera om enhetens lager-ROM så att OTA: erna fungerar korrekt. Slutligen, genom ett integrerat verktyg, är det möjligt att få rootbehörigheter.

VIKTIG: Proceduren som beskrivs i den här handboken presenterar komplexa åtgärder som, om de utförs felaktigt, kan skada din enhet. Det rekommenderas att endast köras av användare som har fått god erfarenhet av Android-modding. Personalen på GizChina.it hålls inte ansvarig för skador på enheten.

Forum GizChina

Du hittar den kompletta guiden i vårt forum (Mi Family avsnitt 5). Vi inbjuder dig också att delta i stort antal i diskussionen och hålla koll på eventuella uppdateringar om proceduren.

[su_app]

Relaterade artiklar

Back to top button