Xiaomi Mi 11 Lite 5G batteritest, användningsfall och recensioner –

05 Tillverkare arbetar för att säkerställa att deras telefoner är balanserade på alla områden, och en av de viktigaste för användarna är autonomi. Vi testade Xiaomi I 11 Lite 5G för att se vad du kan förvänta dig av den i det här avsnittet med tanke på dess hårdvara och inbyggda batterikraft.

Denna sista detalj är en av de viktigaste när man bedömer beteendet hos en mobil enhet när den används offline. I fallet med telefonen vi pratar om når den nuvarande styrkan 4 250 mAh … Detta är något mindre belastning än man skulle förvänta sig av en Xiaomi-enhet, men det bör förstås att den asiatiska tillverkaren var angelägen om att erbjuda en lätt terminal (159 gram) och med en särskilt slående tjocklek: 6,8 millimeter.

Poängen är att vi anser att ett ganska korrekt jobb har gjorts, och med tanke på att det ingår hårdvarukomponenter som inte är särskilt krävande vad gäller förbrukning – ett exempel är hans AMOLED skärm och Snapdragon 780G-processor med en fem nanometers produktionsteknik – initialt och på pappret måste du vara optimistisk.

Innan vi går vidare till beskrivningen av sensationerna som Xiaomi Mi 11 Lite 5G lämnade oss när vi kontrollerade dess funktion i autonomisektionen, anser vi att det är viktigt att nämna att laddningen utförs med USB typ C hamn. Den är alltså perfekt uppdaterad för att använda de kablar som finns i de allra flesta moderna smartphones. Inga fel när du slår på microSD.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G fungerar bra

Vi måste indikera att det först är det överträffade förväntningar vi hade för den här telefonen med tanke på ovannämnda utrustning. Dess beteende är mer än korrekt, och det påverkas också av den integrerade mjukvaran, som förhindrar att många applikationer körs i bakgrunden som tar ur batteriet i onödan.

Såklart du kan nå slutet av dagen utan att behöva använda ett uttag i händelse av att den inte överanvänds. Därmed uppfyller den till fullo kraven, och man måste komma ihåg att strömmen som batteriet har inte är för hög. Så ett mycket bra jobb med att välja och arbeta med komponenter har gjorts i samband med Android.

Missbrukar din skärm förbrukningen?

Inte speciellt om du inte har ljusstyrka mer än tre fjärdedelar av sin kapacitet. Annars ökar energibehovet och därför minskar fördelarna. Men sanningen är att det är vanligt att ställa in sin telefon på detta sätt, som det är normalt att ta till automatiskt kontroll, och i det här fallet fick vi inte dåligt resultat.

Data om Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Således kommer du till exempel att få en tid i intervallet 2:00–4:00 konsumtion video- med Full HD-upplösning. Mycket bra resultat, som överraskande nog inte förändras mycket när du ändrar användningen av 60 eller 90 Hz, vilket är det maximala tillåtna av panelen integrerad i Xiaomi Mi 11 Lite 5G. Sanningen är att detta är bra resultat som är perfekt reproducerbara när det som används är spel , även om man bör komma ihåg att i genomsnitt 8% i detta fall, subtrahera från ovanstående tid.

Hur Xiaomi Mi 11 Lite 5G beter sig med 5G

Sanningen är att vi hittills inte har testat Qualcomm-processorn integrerad i terminalen. Och sanningen är att vi verkligen gillade beteendet i allmänhet när det gäller autonomi. Uppenbarligen är det en minskning av användningstiden, men detta är inte alls kritiskt, eftersom vi pratar om subtraktion Endast 5% … Här noteras bra tillverkningsteknik på 5 nanometer.

Dessutom, och detta vill vi förtydliga, vi hittade inte dessa temperaturproblem vilket är riktigt positivt. Annars, förutom dålig användarupplevelse, skulle batteriförbrukningen öka avsevärt. Sanningen är att det går bra.

Laddar telefonens batteri

Det första vi måste säga är att den snabba laddningskraften som Xiaomi Mi 11 Lite 5G tillåter är mycket bra (inte den bästa på marknaden, något logiskt på grund av priset). Det uppnår 33 W , en mycket intressant figur, som åtföljs av en laddare som tillåter full användning av den, och dessutom är den medföljande kabeln 3A-kompatibel, vilket garanterar processernas stabilitet och tillförlitlighet.

Prestandan ligger i linje med förväntningarna på de ovan nämnda egenskaperna, alltså i laddningsprocesser kring 30 minuter i genomsnitt 56 % laddning batteriet är nått. I vissa fall går det att nå 59 %, men för detta måste du hålla telefonen i standby-läge och inte använda den alls. Var försiktig, detta är särskilt problematiskt, det är här värmen dyker upp i fallet med en något komplex applikation, men gäller bilderna den använder.

Innan vi drar några slutsatser tycker vi att det är viktigt att nämna att du alltid kommer att behöva vänta lite över en timme för att nå 100 % av batteriet på 4 250 mAh, eftersom laddningshastigheten som vanligt saktar ner när höga procentandelar uppnås. för att inte väsentligt påverka komponentens livslängd. Det korrekta arbetet är här.

Slutsats

Även om det inte är den mest fantastiska telefonen på marknaden i autonomi-sektionen, är det Xiaomi Mi 11 Lite 5G (det ska också sägas att allt pekar på det faktum att den inte är avsedd att göra just det), om vi måste säga att det lämnade oss en god smak i munnen. likheter, eftersom mer än en anständig tid erhålls med ett batteri som inte har en särskilt tung belastning. Därför är strömhanteringen inte dålig. Nåväl, tack vare användningen av en skärm och förbättrad 5G-anslutning gör den inte besviken med snabb uppladdning heller, så vi pratar om en enhet som inte förnekar autonomi, något att tänka på när du utvärderar ditt köp.

Relaterade artiklar

Back to top button