Xiaomi Mi 10 Pro är den nya absoluta kungen av DxOMark: först på foton, videor och till och med ljud

Xiaomi har just tappat sitt par ess, nämligen Mi 10 och Mi 10 Pro, och DxOMark var redo vid startlinjen, med två ultra positiva recensioner på den nya toppen av det kinesiska sortimentet; eller snarare, kom igen Mi 10 Pro, som är den sanna flaggskeppsmodellen mellan de två.

Med en poäng på 134 på bilderna, tycka om Huawei Mate 30 Pro 5G, Mi 10 Pro lyckas hitta tillägget tack vare videoklippen, ett fält där det får 104 poäng, 2 mer än Huawei-smarttelefonen, vilket gör att Xiaomi kan nå toppmötet med 124 poäng totalt. Bland dess starka punkter påpekar vi en general bra detalj, exakt exponering och vitbalans, liksom bokeh-effekten; stabilisering och autofokus i videor är också bra. Bland bristerna påpekar vi osäkerhet om de röda tonerna, möjliga spökelser på natten eller i ultrabred med HDR och lite för mycket brus i videor med svagt ljus.

LÄS OCH: Alla detaljer om nya Mi 10 och Mi 10 Pro

På ljudfronten berömmer DxOMark särskilt stereohögtalarnas kvalitet med dynamik, klang och rumlighet över genomsnittet, samt bra baskraft. Bättre fortfarande i reproduktion av musik än av filmer och maximal volym är inte den mest kraftfulla. Ljudinspelning är också bra, men i de bullrigaste miljöerna (som en konsert) förblir artefakterna liksom lite bakgrundsljud i tystare miljöer. Du kan läsa båda recensionerna i länkarna till källan.

Källa: DxOMark (foto), DxoMark (ljud)

Relaterade artiklar

Back to top button