Xiaomi kunde göra sin första bil under eget varumärke

Tesla kan skaka. Även Apple om din Apple Car visade sig vara en riktig och officiell produkt. En ny aktör skulle gå med på fordonsmarknaden … och det skulle vara Xiaomi. Tja, det skulle faktiskt inte vara “nytt” som sådant, vi kommer att förklara varför senare.

Enligt media iFengNews planerar det kinesiska företaget att bygga sin första och egen bil under varumärket Xiaomi. Låt oss säga att du för närvarande tänker på det som ett “strategiskt beslut”, säger källan.

Xiaomi Mi Car?

Med godkännande av en person som är bekant med saken som föredrog att vara anonym är det bestämt att Lei Jun, grundare och nuvarande VD för Xiaomi, leder projektet. Exakt Lei Jun hade besökt Elon Musk i USA två gånger under 2013.

Kanske vid den tiden var överklagandet att engagera sig i bilindustrin för tidigt för Xiaomi. Vi vet att ledningen för det orientaliska företaget hade erkänt att vara väldigt nyfiken på den tiden. Men, med tanke på att för närvarande segmentet av smartphones börjar stagnera och den för elbilar blomstrar, så tanken på att ta tillfället i akt – och göra affärer, trots allt – är vettigt.

På samma sätt kommenterar källan i början av artikeln att Xiaomi utvecklar ett fordon, men klargör inte vilken typ. Eftersom framtiden pekar på elbilar, nästan säkert antagandet (och hypotetisk) “Min bil” blev slutligen elektrisk.

Det blir intressant att se hur Xiaomi klarar sig om denna information blir verklig. Från var och hur skulle du producera delarna (hårdvara) fram tills programvara de skulle placera. Kanske en anpassad och optimerad version av MIUI? Idag kör varje bil en programvara; Tesla är en erfaren på det.

Som de väl påpekar från Xataka-portalen hade Xiaomi meddelat sitt första tillvägagångssätt på fordonsmarknaden under sitt dotterbolag Redmi för länge sedan och de satte in MIUI. Därför sa vi i början att Xiaomi inte skulle vara en ny konkurrent som sådan för Tesla och företag, eftersom det har varit under lång tid (på ett sätt).

För närvarande finns det inga ytterligare detaljer om denna fråga. När de rådfrågade Xiaomi direkt från organisationen vägrade de att ge uttalanden. Vi kommer att förbli förväntansfulla om rykten åter tänder motorerna i framtiden.

Källa: Gizmochina

Relaterade artiklar

Back to top button