Xiaomi kommer att förbättra sitt jordbävningsvarningssystem på sina mobila enheter –

Det är inte första gången vi har pratat om en jordbävning och andra system för upptäckt av naturkatastrofer Xiaomi telefoner … Den här funktionen har varit tillgänglig på det kinesiska företagets mobiltelefoner i många år. Trots sin stora framgång arbetar Xiaomi för närvarande på att förbättra den här funktionen baserat på den i hårdvaran på sina telefoner.

Vi vet att det är väldigt svårt att upptäcka en jordbävning i tid, så mycket att det tidig varning kan undvika en svår situation och gör att vi kan evakuera i förväg. Det finns inga metoder, särskilt mobiltelefonhårdvara, för att upptäcka en jordbävning i tid, men systemet förfinas successivt.

Detektering genom Xiaomi mobiltelefonutrustning

Som vi sa har denna jordbävnings- och annan varningsfunktion för naturkatastrofer varit tillgänglig på Xiaomi-telefoner i flera år nu. Det kinesiska företaget försäkrar att de genom samarbete med högteknologiska institut för att mildra konsekvenserna av naturkatastrofer framgångsrikt varnat för 35 jordbävningar av magnituden 4 eller mer genom att skicka människor över 12 miljoner varningar för dessa händelser. Men nu arbetar ett kinesiskt företag för att förbättra upptäckt av katastrofer genom att använda en ny metod.

Alerta Terremotos xiaomi

Nu har Xiaomi avslöjat att denna jordbävningsdetekteringsteknik kommer att förändras helt i sina mobiltelefoner för att göra dessa telefoner till en del av jordbävningsdetekteringsnätverket, åtminstone i Kina.

Terremotos y comunicaciones móviles.

Om jordbävningsvarningen hittills var baserad på information och varningar från lokala seismologiska institut, är Xiaomis idé att lägg till nya sensorer till dina telefoner. Med två nya sensorer kan telefoner analysera vibrationer och upptäcka närvaron av en aktiv jordbävning. Således kommer det kinesiska företagets telefoner att bli sanna seismometrar baserade på specifik hårdvara snarare än mjukvara för att upptäcka den eller ett varningscenter från tredje part.

Alerta Terremotos Emui 11 funktion

Förutom ny hårdvara som telefoner kommer att integrera i form av sensorer, artificiell intelligens algoritmer och neurala nätverk kommer att användas för att i realtid kunna urskilja om det är en enkel vibration eller något relaterat till en riktig jordbävning. Naturligtvis, för tillfället, är detta en funktion som endast kommer att vara tillgänglig i Kina. Fler och fler enheter erbjuder den här typen av information, till exempel Google, som vill standardisera den genom att lägga till den på olika Android-enheter. Likaså att använda telefonens egna sensorer för att upptäcka dem. Vi vet förstås inte om detta kommer att tvinga, som fallet är med Xiaomi-mobiler, att lägga till ny utrustning i form av fler sensorer för att kunna upptäcka jordbävningar i tid. Det slutliga målet är att jordbävningar kan upptäckas tidigare med miljarder av denna typ av mobiltelefoner aktiva.

Källa> Gizmochina

Relaterade artiklar

Back to top button