Xiaomi har skapat en smartphone med utbytbara linser

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi har skapat en smartphone med utbytbara linser

Vem kommer inte ihåg 2013? På den tiden presenterades böjda smartphones, med e-bläck skärm på baksidan och även integrerad med en kamera. Men under dessa år föreslog Sony också objektiv, den ikoniska QX-serien, som skulle placeras på baksidan av en telefonmed hopp om att locka till sig passionerad besviken över den fotografiska återgivningen av dåtidens mobiltelefoner.

Experimentet misslyckades, också för att jag QX det var de faktiskt inte mål, men de var utrustade med en sensor (konceptet var också av överstiga de sensordimensioner på den tiden) som skickade bilder till telefonen via Wi-Fi, med fördröjning och inte så övertygande bilder. Nu dock Xiaomi, tack vare sin Xiaomi 12S Ultra “1 tum”-sensor tog den upp idén och skapade en begrepp som låter dig förändra Verkligen jag mål.

Telefonen, skapad i samarbete med Leica, den är faktiskt utrustad med två 1″ sensorer (troligen Sony IMX989), med en attack M-serien som låter dig ansluta en linsmodul Leica kompatibel på ryggen.

Målet som visas i presentationsvideo (som du kan se nedan) är en modul ASPH Leica Summilux-M 35 mm f/1.4, tillsammans med mjukvarufunktioner som 10-bitars RAW-fotografering, histogram med mera, men naturligtvis kan även andra M-serieobjektiv kopplas till.

“När kommer den att lanseras på marknaden?”, frågar du. Tyvärr detta Xiaomi 12S Ultra Concept är och kommer att förbli en begrepp inte avsedd för försäljning, utan helt enkelt för att visa företagets förmåga. Förhoppningen är att det kan stimulera till lösningar kommersiell även om vi för tillfället måste vara nöjda med den korta videon som släppts av Xiaomi.

Relaterade artiklar

Back to top button