Xiaomi har precis landat i Europa, men det skrämmer redan sektorns jättar (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi har precis landat i Europa, men det skrämmer redan sektorns jättar (foto)

Kantar har spridit uppgifter som rör prestanda smartphonemarknaden efter att vi redan har lämnat första kvartalet 2018. Om vi ​​när det gäller spridningen av de viktigaste mobila operativsystemen – läs iOS och Android – inte har sett några speciella chocker varken globalt eller för de enskilda huvudmarknaderna, är det intressant att ta en titt på utmaningen bland de stora producenter av smartphones, som kämpar särskilt i Gammal värld.

Enligt uppgifter som samlats in av Kantar, Huawei har intensifierat sin uppmärksamhet på den europeiska marknaden, efter de problem som uppstått i försöket att ta sig in på den amerikanska marknaden. Investeringarna gav resultat i totala marknadsandelar, som steg från 14,4 % till 19 % på bara ett år, börjar vinna mark även på den eldfasta marknaden för Storbritanniendär nu Huawei har stigit till 5,9%.

Ännu mer intressant är scenariot det handlar om Xiaomien producent som varit känd och uppskattad i flera år i Italien och andra europeiska länder, men som först under de senaste månaderna har beslutat att landar officiellt i Europakommer in i radarn på Kantar.

Det är därför bara upp till en viss punkt överraskande att Xiaomi på några månader har lyckats erövra en utmärkt 4,4 %trots den officiella närvaron endast i Spanien och Italien.

Detta gjorde det möjligt för den att i ett slag passera de flesta av de producenter som historiskt sett befolkar vår marknad – inklusive stora hits som LG, Sony och HTC – att hissa sig upp till fjärde platsomedelbart bakom den oupplösliga ledande trion, bildad av Samsung, Apple och Huaweisom ensam kan samla över 70% av marknadsandelar. En minst sagt brinnande avgång från Xiaomi, som snart kan börja vara skrämmande till sektorns tre jättar.

Relaterade artiklar

Back to top button