Xiaomi fokuserar starkt på interaktionen genom gester för sin MIUI

Vi fick ett första smakprov i slutet av 2017, då ett nytt system av gest hade dykt upp i vissa bygga av MIUI 9 riktar sig till utvecklare, men nu verkar Xiaomi vara seriös. Genom sitt officiella forum har det faktiskt formellt presenteras till allmänheten, förmodligen för att förbereda dem för det stora språnget i framtiden släpp stabil.

Faktum är att gest förbli hänvisad till firmware beta av ett fåtal smartphonemodeller, nämligen de som redan har lagt åt sidan de soft touch-knapparna från skärmen, för att gifta sig med 18:9 display med knappar på skärmen. Men vändpunkten är nu markerad och, från och med Mi MIX 2 som lanserades i höstas, har och kommer alla nya Xiaomi-smarttelefoner – även de billiga – att ha dessa egenskaper.

I synnerhet är interaktionen genom gester av MIUI 9 tydligt inspirerad av systemet som implementerats av Apple i sin iPhone X: att återgå till Hem en behövs hårt slag från skärmens nederkant mot den andra (med en paus i denna rörelse i mitten av skärmen öppnas menyn göra flera saker samtidigt), medan från vänster kant till höger för att simulera nyckeln bakåt.

Sedan sistnämnda gest det kan överlappa det för att komma åt popup-menyn för många Android-appar, Xiaomi har rörd ovanför utlösaren av dessa appar.

Relaterade artiklar

Back to top button