Xiaomi dagsläge, möjligheten att spara batteri i MIUI –

En av de mest standardiserade teknikerna i smartphones genom åren är automatisk ljusstyrka, ja, denna Xiaomi-idé ersätter och förändrar för alltid vårt sätt att förstå mobila enheter och därigenom uppnå, eller åtminstone försöka uppnå Battery Saver Superior i MIUI vilket gör att vi kan ta oss till slutet av dagen utan komplikationer.

Hur man aktiverar dagsläget i MIUI och vad är det till för

Funktionaliteten i detta läge, som lagts till i MIUI 12, är att erbjuda oss möjligheten att inaktivera den automatiska ljusstyrkan för en mobiltelefon, men ändå njuta av ljusstyrkan som detta dagsläge ger oss i Xiaomi på liknande sätt. Många vet att ljussensorn på mobiltelefoner är ett av de element som förbrukar mest batterikraft, eftersom den hela tiden måste leta efter ljusinfall, men med den här tekniken skapad av Xiaomi förändras allt.

Med det här alternativet kan vi stäng av skärmens automatiska ljusstyrka för att spara batteri inte dyker upp när man går ut eller går in i ett hus med en ljusstyrka som inte motsvarar ljusinfallet. En teknik som Xiaomi inte har förklarat i detalj hur den fungerar, även om den, så vitt vi vet, fortfarande bygger på en ljussensor som blir mindre känslig och inte ständigt aktiveras. Detta gör att vi, när vi får direkt ljus eller ljus lika kraftfullt som solljus vid middagstid, kan bestämma vårt behov och tillämpa de nödvändiga förändringarna.

Processen vi måste gå igenom för att få igång det börjar med att gå in i inställningar, sedan gå till skärmen och sedan gå in i ljusstyrka. Här kan vi stänga av den automatiska ljusstyrkan och ändra den för att aktivera dagsläget. Nedan pekar han på sitt arbete baserat på intensiva omgivande ljuskällor.

Även om det bär samma namn som mobiltelefonens ljusläge är det inget hinder för att kunna använd dagläge med nattläge eller MIUI mörkt läge … Vi behöver bara ta hänsyn till skärmens omvända kontrast, men i båda fallen är fördelen som gör att vi kan spara batteri densamma.

Är det bättre eller sämre än automatisk ljusstyrka?

Dagdrift kan inte direkt jämföras med automatisk ljusstyrkekontroll, eftersom dess funktion är helt annorlunda och inte ger samma resultat. När vi är inne i huset och vill att skärmens ljusstyrka ska anpassas till varje förändring som sker i rummet, till exempel en förändring av ljusintensiteten, måste vi ta till ja eller ja till automatisk ljusstyrka, eftersom Xiaomis dagsläge når inte denna nivå av noggrannhet och vi kan säga att han är något coolare.

problem med pantalla touch-ljussensor

I dagsläget kommer vi att få ett lämpligt och mycket användbart resultat om vi bestämmer oss för att manuellt ändra skärmens intensitet och ljusstyrka, och undviker detta endast när vi går ut eller går in i huset. Detta minskar skärmens ljusstyrka ändras automatiskt och därför inte exakt matchar skärmen till vad vi vill ha.

Vi kan säga att det är tillåtet att aktivera båda lägena samtidigt, både automatisk ljusstyrka och dagläge, även om detta är uppenbart eftersom dagläget kommer att träda i kraft när den automatiska ljussensorn ger den ett kommando som kräver mycket ljus ljusstyrka. högre eller mycket lägre på grund av ljusförändringen som ljussensorn har genomgått.

Mängden batteri vi kommer att spara med detta dagläge, och inte med Xiaomis automatiska ljusstyrkeläge, kan inte vetas med säkerhet, men andelen är runt 5%, vilket kan variera över tiden, när ljusintensiteten ändras regelbundet med automatisk ljusstyrka. … Detta kan vara värdefull extra tid, vilket dock inte aktiverad i standard MIUI 12 batterisparläge och vi måste ta ansvar för att ändra det om vi vill åtnjuta denna ytterligare autonomi. När du ändrar detta läge byter du till extremläge för att spara batteri, vilket även påverkar skärmens ljusstyrka och ger oss ännu fler timmars batteritid.

Vilka Xiaomi-telefoner kan den användas i?

Alternativet att ändra det automatiska ljusstyrkan till dagsläget visas på alla Xiaomi-telefoner med MIUI 12 fram. Detta inkluderar även Redman- och Poco-terminaler som åtnjuter fördelarna med MIUI, men vissa användare som har MIUI 12 på Poco-smarttelefoner har fortfarande inte alternativet aktiverat, vilket också bör nå dem med MIUI 12.5.

Till skillnad från vad som händer med andra Xiaomi-alternativ för anpassningsnivåer, i det här fallet är dagsläget närvarande i nybörjartelefoner i mellanklass och naturligtvis i avancerade telefoner utan någon skillnad.

Dagtidsproblem

Fel som användare som har använt detta ljusstyrka ändra läge hittats, baserat på ett dåligt beslut att använda det, eftersom dagläget, som vi redan har nämnt, bara träder i kraft med stora förändringar i belysningen och inte har möjlighet att ändra ljusstyrkan om förändringen i belysningen är obetydlig.

I sådana fall klagar användare över att de måste manuellt öka eller minska skärmens ljusstyrka. För dem alla skulle det idealiska alternativet vara att aktivera automatisk ljusstyrka, även om den förbrukar mer batterikraft och inte tillåter ytterligare autonomi.

Relaterade artiklar

Back to top button