Xiaomi Black Shark officiell: det finns också flytande kylning, men kommer det att räcka för att undergräva Razer Phone? (Foto och video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi Black Shark officiell: det finns också flytande kylning, men kommer det att räcka för att undergräva Razer Phone? (Foto och video)

Xiaomi Black Shark, det kinesiska företagets första spelsmartphone, har precis presenterats. Det här är uppenbarligen en toppmodell, med toppspecifikationer och med några “ädelstenar” som blinkar åt spelarvärlden. Låt oss se hur många och vilka, börja med den vanliga sammanfattningen av specifikationerna.

 • Skärm: 5,99 tum full HD + (1 080 x 2 160 pixlar) 18: 9, 97 % DCI-P3, 550 nits
 • CPU: Qualcomm Snapdragon 845 med Adreno 630 GPU
 • Bagge: 6/8 LPDDR4x
 • Internminne: 64/128 GB UFS 2.1 (ej expanderbar)
 • Backkamera: 12 megapixel, f / 1,75, 1,25 µm pixelstorlek + 20 megapixel f / 1,75, 1 µm pixelstorlek och dubbeltons LED-blixt
 • Fram kamera: 20 megapixel, f / 2,2, 1µm pixelstorlek
 • Anslutningsmöjligheter: dubbla SIM-kort (nano + nano), LTE (inget band 20), dubbla band 802.11ac Wi-Fi (2,4 / 5 GHz), Bluetooth 5, GPS / GLONASS / Beidou, USB Type-C
 • Mått: 161,6 × 75,4 × 9,25 mm
 • Vikt: 190 gram
 • Batteri: 4 000 mAh med Quick Charge 3.0
 • OS: Android 8.1 Oreo

Xiaomi Black Sharksett på detta sätt är det en topp i sortimentet som de andra. Snapdragon 845, 18:9 skärm, 8 GB RAM: det finns lite av allt vi förväntade oss; vi skulle faktiskt också ha tänkt på en version med 256 GB lagringsutrymme, bara för att kunna fylla den med så många spel som möjligt.

Så vad är de “lekfulla pärlorna” vi nämnde tidigare.

Först och främst, på baksidan av smarttelefonen finns det en snygg sådan ljus logotyp med S om Shark. Bortsett från estetik, blir saker mer seriösa med vätskekylning vilket minskar CPU-temperaturen med ca 8 grader under belastning. Vi har då en dedikerad knapp som aktiverar Shark-läge, för att höja prestanda till det maximala och erbjuda mer uppslukande spel. Dessutom, genom främre fingeravtrycksläsarekan du aktivera tyst/stör ej-läget även medan du spelar, genom en serie överlagringskontroller som låter dig hantera alla huvudväxlingar i systemet.

Inuti Black Shark hittar vi en bildprocessor tillverkad av Pixelworks, som lovar att förbättra renderingen av displayen, ge fler detaljer i mörkare scener, erbjuda intelligent rörelsekompensation och mer. Även med tanke på att telefonen kommer att hållas horisontellt under lång tid för att spela, positionen för antenner den har optimerats för att inte ha mottagningsproblem.

Vi rapporterar även förekomst av två stereohögtalare “Hi-fi”.

Det finns även en dedikerad gamepad (men även kompatibel med alla Android från 4.4 och framåt, via Bluetooth 4.0), som kan fästas på sidan av Xiaomi Black Shark och som är utrustad med en egen batteri dedikerad 150mAh, som ska erbjuda 3,5 timmars spel och 30 timmars passningstid. Observera dock att detta bara är på ena sidan eftersom det bara finns den analoga stickan, utan motsvarande knappar på den andra sidan.

Kort sagt, Xiaomi verkar ha tänkt på allt, men vi förnekar inte att vi skulle ha velat se en hög uppdateringsskärm, som Razer Phone. På så sätt verkar det inte för oss som om spelupplevelsen kan skilja sig så mycket från en annan topp i sortimentet med samma processor, men vi kommer att prata om detta i detalj först efter att ha provat det.

Xiaomi Black Shark kostar 2 999 yuan (390 € ca) för versionen 6/64 GB och 3 499 yuan (450 € ca) för 8/128 GB, med tillgänglighet i Kina från och med idag.

Spelplattan (det är inte klart om den också är medföljande smarttelefonen eller inte) kostar istället bara 179 yuan, cirka 23 €.

Det säger sig självt att vi är väldigt nyfikna på att prova denna första Xiaomi-spelsmartphone, så håll utkik efter en nästa recension, och under tiden, lär känna den bättre med videon och bilderna nedan.

Relaterade artiklar

Back to top button