Xiaomi är inspirerad av iPhone X för det nya gestsystemet i MIUI 9: farväl till skärmknappar i framtiden?

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi är inspirerad av iPhone X för det nya gestsystemet i MIUI 9: farväl till skärmknappar i framtiden?

iPhone X kanske inte har varit den mest revolutionerande smartphone de senaste åren – som vissa människor försöker måla den – men det har den verkligen tullklareras många små detaljer som, just för att de är adopterade på en så viktig smartphone, kommer att hamna att påverka andra företags beslut. Om många hoppas att den ökända hack inte undervisar, verkar det oundvikligt att FaceID kommer att plockas upp av många industririvaler, såväl som systemet från gestsom krävs på en enhet utan knappar fram av någon sort.

Det senare området verkar redan ha gjort det proselyter, också alldeles utmärkt. Vi hänvisar till Xiaomi som i sitt senaste släpp test av MIUI 9börjar göra tillgängligt för användarna ett system av gest som går nästan helt till återskapa den som utvecklats av Apple för sin iPhone X.

Så här är det hårt slag botten upp för att komma åt startskärmen, från botten till toppen med en paus en bråkdel av en sekund för att komma åt menyn göra flera saker samtidigt Och vänster eller höger från mitten för att snabbt växla till andra appar som öppnas i bakgrund.

Kort sagt, inte en stor ansträngning av fantasi från Xiaomis sida, men uppenbarligen är lösningen som erbjuds av Apple mer giltigt än man tidigare trott.

Den nya gest kommer att kunna testas förhandsvisninggenom den kommande betaversionen av MIUI 9, på Xiaomi Mi MIX, Mi MIX 2, Redmi 5 och Redmi 5 Plus, eller för tillfället de enda enheterna från det kinesiska varumärket utan knappar mjuk beröring av displayen. Vi vet inte om denna väg kommer att ha en verklig efterföljare i framtiden eller om systemet med gest kommer att genomgå förändringar över tid, vad som är säkert är att Xiaomi vill hittas förberedd ifall marknaden rör sig en masse i den riktning som angetts av Apple – som inte kommer att ha uppfunnit navigering igenom gestmen det tog det i stor skala för första gången.

Relaterade artiklar

Back to top button