Xiaomi 13 och 13 Pro avslöjade: kan du se påverkan från Apple?

Note: We hope you enjoy reading this article: Xiaomi 13 och 13 Pro avslöjade: kan du se påverkan från Apple?

Xiaomi är en av de absoluta huvudpersonerna på smartphonemarknaden, med dess enheter som främst konkurrerar i sektorerna i toppen av Android-sortimentet.

Nedströms lanseringen av sin Xiaomi 12, toppen av serien för 2022, verkar det kinesiska företaget nu nästan redo att lansera nästa generation. Vi pratar uppenbarligen om Xiaomi 13-serien, för vilken gudar precis har dykt upp online mycket viktiga detaljer.

Bilderna du hittar i galleri nedan och på omslaget visar de för första gången design som ska prägla nya Xiaomi 13 och Xiaomi 13 Pro. På baksidan ser vi en betydande utveckling av designen jämfört med Xiaomi 12, med fotografisk modul som har mycket gemensamt med vad som har setts på den senaste iPhone 14 och på de senaste OPPO-modellerna.

Den fotografiska modulen är kvadratisk, dvs huvudsensorer placeras på diagonal sekundär av kvadraten medan en tredje mindre sensor finns i det övre vänstra hörnet.

Även kvadratisk profil med de platta kanterna på skärmen påminner den mycket om iPhone 14. All sidoprofil ska vara gjord i aluminium.

Måtten på Xiaomi 13 bör motsvara 152,8 x 71,5 x 8,3 mm (10,3 mm om vi tar hänsyn till den bakre kamerans utsprång). Skärmen kommer att ha en huvuddiagonal från 6,2″ och det kommer att borras i mitten för att rymma den främre kameran.

Förutom Xiaomi 13 har vi också möjlighet att se Xiaomi 13 Pro. De bilder som du hittar nedan visar en enhet som liknar Xiaomi 13 i design. Från den bakre fotomodulen tar vi likhet med iPhone 14. Vi hittar alltid tre sensorer med LED-blixt, inbäddade i en fyrkantig modul.

Skärmen ska ha en diagonal på 6,55″. Skärmen visas med böjda kanter, en aspekt som avsevärt kommer att skilja den från Xiaomi 13. Måtten ska motsvara 163,0 x 74,6 x 8,8 mm (11,8 mm om vi tar hänsyn till den bakre kamerans utsprång).

Lanseringen av den nya Xiaomi 13-serien bör ske i slutet av året, därför för den 30 decemberåtminstone för den kinesiska marknaden.

Vi förväntar oss att den internationella lanseringen kommer att ske i början av 2023.

Relaterade artiklar

Back to top button