Xbox-spel på PlayStation 5: Exklusiv dans –

Oddworld: Soulstorm för Xbox

Den första blir Strange World: Storm of Souls , ett spel som släpptes för några månader sedan på PlayStation 4, PlayStation 5 och PC, och som Sony gav PS Plus till alla PS5-användare. Precis som Abes första äventyr kommer spelet att vara exklusivt för PlayStation på konsoler, men återigen, i linje med traditionen, ser det ut att vara en Xbox också.

Detta är vad de kommenterade till Gematsu efter att ha upptäckt att spelet var katalogiserat av ESRB, vilket indikerar att det är ett spel som nämner blod, blod, vuxenspråk, tobaksbruk och våld. Men det mest intressanta är att Xbox One och Xbox Series X har lagts till i listan över plattformar där spelet är tillgängligt | MED.

Så Oddworld: Soulstorm kommer att avsluta PlayStation-exklusivitetsperioden för Microsoft-konsoler, något som inte är officiellt för tillfället, och vi kunde se tillkännagivanden under E3.

Och från Xbox till PS5

Xbox Series X-analys

Men i partiernas spel finns också omvända rörelser. Återigen, genom ESRB var det möjligt att se att spelet Genomsnitt , hittills exklusivt för Xbox Series X och Xbox Series S, kommer också att komma till PlayStation 5 eftersom Sonys konsol har dykt upp på listan över tillgängliga plattformar.

Detta skulle vara en viktig release eftersom Bloober Teams arbete var ett kraftfullt erbjudande som blev en stjärnsläpp gratis för Xbox Game Pass , så lanseringen på PlayStation 5 kommer att ge mycket prat. Naturligtvis kommer det att vara nödvändigt att se om Sony uppmuntras att inkludera det som ett gratis PS Plus-spel (det skulle vara för mycket) eller om det helt enkelt kommer att tillkännage sitt utseende i den allmänna katalogen. Det här kommer att vara fantastiska nyheter i alla fall.

Spel för alla

Xbox Series X-analys

Vi älskar denna exklusiva utbytesdans. När allt kommer omkring är de som borde njuta av spelen spelarna, och medan det fortfarande finns deras egna spel som ägs av varje varumärkes privata studior, berikar det att dela andra spel communityn och gör att alla spelare kan njuta av releaser oavsett plattform. var är du.

Uppenbarligen är detta inte särskilt kompatibelt med en bransch där det är svårt för dig att ha det största antalet användare, men hittar du en medelväg kommer du säkert att hjälpa hela skrået att växa ännu mer. Förhoppningsvis får vi se fler sådana här releaser, men förvänta dig inte God of War på Xbox. Det kommer aldrig att hända.