Xbox Series X Skärmdumpar, videor och delning –

Ta skärmdumpar på Xbox Series X

Den nya generationen utnyttjar sin blixtrande hastighet för att ta skärmdumpar snabbare än någonsin. Den nuvarande processen som är tillgänglig på Xbox One, förutom att vara besvärlig, är ganska långsam och ineffektiv. Användare måste trycka på Guide-knappen på fjärrkontrollen och sedan trycka på Y-knappen för att ta en skärmdump, eller X-knappen om de vill spela in vad som händer på skärmen.

Tja, den komplexa uppsättningen knappar kommer att vara borta för alltid eftersom vi visste att den nya handkontrollen som kommer med nya Xbox Series X och S kommer att innehålla en dedikerad knapp för att utföra dessa funktioner.

Klicka, dubbelklicka och klicka

Tack vare den officiella videon som lagts upp av Microsoft kan vi nu veta exakt hur den här knappen kommer att fungera beroende på hur vi klickar på ett eller annat sätt. Och det här är att med ett enkelt klick kommer systemet att ta en skärmdump av innehållet vi spelar upp just nu, ett långt tryck skapar en video, och om vi klickar två gånger istället kommer vi att öppna ett galleri med skärmdumpar där vi kan exportera videon. bild där vi vill.

Och det är där den nya Xbox beta-appen kommer in, nu tillgänglig för Android. Den här nya versionen av mobilappen kommer att fungera som en länk till vår konsol, och de gjorda inspelningarna kommer att visas i appen omedelbart (förhoppningsvis tar det inte lika lång tid att ladda ner som det gör på Xbox One och One-skivor).

Åtgärd som vi kan anpassa

Det bästa av allt är att denna nya knapp kan anpassas efter eget tycke tack vare en ny systemmeny från vilken vi kan definiera funktionen när önskad knapp trycks in. Antingen med en enkel, dubbel och lång tryckning kan vi bestämma vilken åtgärd som ska vidtas, även om det tyvärr bara kommer att finnas tre alternativ tillgängliga som kommer förprogrammerade, så vi kan bara ändra ordningen och inte själva funktionen. Det är något.

Relaterade artiklar

Back to top button