Xbox Series X, Series S och One stöder nu HDR YouTube-innehåll –

YouTube och Xbox är äntligen väl undersökta

Det tog lång tid, och sanningen är att det inte är så vettigt att det var så här eller ja (de krävs för att stödja VP9-2 codec som de använder för att effektivt koda video), men det händer ibland. Även om äntligen Microsoft-konsolanvändare, särskilt den senaste generationen, nu kan njuta av allt innehåll som publiceras på YouTube som erbjuder HDR-videokvalitet

Som Google skrev i hjälpsektionen för YouTube:

Du kan nu spela YouTube-videor på Xbox Series X | S. I YouTube-appen kan du bläddra bland de kanaler du prenumererar på, söka efter innehåll och använda din mobila enhet som kontrollenhet.

YouTube är tillgängligt i 4K på Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S och Xbox Series X. På den ursprungliga Xbox One är den maximala upplösningen 1080p. Tittarna kan välja mellan HDR-uppspelning på modellerna Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S och Xbox Series X.

Det betyder att om du har en TV eller bildskärm som stöder innehåll med högt dynamiskt omfång (det finns billiga HDR-modeller tillgängliga), kan du välja att se den här versionen av innehållet som lagts upp på YouTube. Och detta är en viktig förbättring, som, som vi har noterat i vissa fall, representerar ett mycket mer intressant kvalitetssprång än ens en ökning av upplösningen.

Därmed, om du har Xbox Series X och S plus en panel-TV med HDR-stöd och 4K UHD-upplösning, du kommer att gilla den högsta möjlig bild kvalitativ … Om du använder din Xbox One-konsol för att spela YouTube-innehåll får du gärna aktivera den, även om den är 1080p eller lägre.

Spela Xbox- och HDR-innehåll

Microsoft Xbox-konsoler har länge stött uppspelning av HDR-innehåll, men av någon anledning inte alla videoapplikationer. Ja, du kan se den här typen av innehåll på tjänster som Netflix, men inte YouTube.

För senaste appuppdateringen det här är slutet. Så allt du behöver göra är att ladda ner det om du inte redan har det, eller uppdatera om svaret är ja. När du har fått det och loggat in kan du i inställningarna välja vilken version av videon du vill spela upp.

Om det finns en HDR-version kommer den att visa samma som olika videor med olika upplösningar. Det finns inget slöseri, det är enkelt och du kommer att märka förändringen samtidigt som du får bättre kvalitet med mer information i mörka och ljusa områden. Du kan till exempel prova den här videon New York video- inspelad i 8K @ 60fps och HDR

Relaterade artiklar

Back to top button