WWDC förväntas ge Safari, Health, Maps, iMessage förbättringar

Apple sägs komma med uppdateringar till Safari, Health, Maps och iMessage under sin WWDC keynote – uppdateringar som skulle öka kundernas inlåsning.

När en användare köper en iPhone möts de av iMessage, FaceTime, AirDrop, Apple Health och en rad tjänster som tillhandahålls av tillverkaren själv. Detta kallas för “lock-in” eller “walled garden”-effekten och Joanna Stern tror att Apples operativsystemuppdateringar kommer att göra inlåsningen ännu värre.

Apple förväntas tillkännage uppdateringar för alla sina primära operativsystem och förstapartsappar. De uppdateringar som tillkännagavs på Apples utvecklarkonferens är vanligtvis mer betydande än andra som gjorts under året och kan i hög grad påverka användaren och utvecklarna.

Att få en kund att köpa iPhone och sedan använda en mängd appar och tjänster som endast är tillgängliga på den enheten säkerställer att kunderna är mindre benägna att byta plattform. En av Apples största dragningar, iMessage, har tagits upp som en orättvis fördel med Apples ekosystem under antitrustprövningar.

Att lägga till nya funktioner till Apple Health kan skapa ännu en väg för kundlåsning. När en användare väl börjar logga in alla aspekter av sitt liv, medicinska journaler och symtom i en app, kan det vara svårt att ta sig bort från ett sådant system.

Apples förmåga att integrera hårdvara och mjukvara vertikalt har ofta varit en smärtpunkt för konkurrenter. Eftersom Apple kontrollerar “hela stacken” i en enhet från kisel till hela operativsystemet, kan Apple implementera funktioner som Android-tillverkare har svårt att replikera.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button