WPA, WPA2 och WPA3 online WiFi-nyckelgenerator för att säkra ditt nätverk –

Vad ska man tänka på när man ställer in en bra WiFi-dongel?

Det första vi bör tänka på när vi ställer in en bra WiFi-dongel är längden på lösenordet. Om du använder WPA-, WPA2- eller WPA3-protokoll har vi en minsta längd såväl som en maximal lösenordslängd, i synnerhet vi kommer att behöva ange minst 8 tecken och högst 63 tecken … I det här intervallet kan vi passa de tecken du vill, även om vi rekommenderar att du använder följande:

  • Stora och små bokstäver
  • Rum
  • Symboler

När det gäller användningen av olika tecken rekommenderar vi att du använder “vanliga” tecken som punkt, komma eller parentes. Om vi ​​använder symboler som Ñ, euro- eller dollarsymbolen kan vi ha problem med att ansluta till Wi-Fi-nätverket. Vissa routers firmware stöder inte dessa tecken, och det är möjligt att din WiFi-klient inte heller kan ansluta till oss. Eftersom vi inte vet om routerns eller åtkomstpunktens firmware stöder detta, måste vi testa det eller gå direkt till den “säkra” punkten för att använda vanliga tecken som punkt, kommatecken, parentes, plus- eller minustecken, etc.

Lösenordsgeneratorer online

För att skapa ett säkert lösenord för vårt Wi-Fi-nätverk är det bäst att använda en lösenordsgenerator online, på så sätt kan vi komma åt med vilken webbläsare som helst, oavsett om det är på en dator, bärbar dator eller på vår Android- eller Ios-smarttelefon. Detta gör att vi enkelt kan skapa ett lösenord utan att behöva installera något program eller program.

Alla dessa lösenordsgeneratorer tillåter oss att generera nycklar med stora och små bokstäver, siffror och även symboler. En viktig detalj är att om vi får ett “sällsynt” tecken skulle det vara bättre att ersätta det med ett vanligare tecken som _ eller punkt.

Lösenord

Detta är en mycket enkel webbsida där vi kan välja vilken typ av lösenord vi vill generera:

  • Brev
  • Rum
  • Alla karaktärer
  • Lätt att komma ihåg

Vi kan skapa lösenord från 4 till 20 tecken, för adekvat skydd av Wi-Fi-nätverket rekommenderar vi att du väljer den maximala längden.

Avast

Avast Password Generator låter oss generera lösenord från 1 till 50 tecken, vilket är idealiskt om du vill förbättra säkerheten. Det första vi måste göra är att välja önskad längd och de tecken vi vill använda. Det är bäst att välja alla tecken (versaler, gemener, siffror och symboler).

1 lösenord

Ett annat intressant alternativ är 1password, ett av de mest kända och mest använda verktygen. Som standard är den 20 tecken lång, men vi kan inkludera upp till 100 tecken. Vi måste komma ihåg att Wi-Fi-nätverk endast tillåter högst 63 tecken, så du bör begränsa det till högst 63 tecken.

Vilket säkerhetsprotokoll ska jag använda?

För närvarande rekommenderar Wi-Fi Alliance att du använder WPA2 eller WPA3, både i sin “Personliga” version med en förutbestämd PSK, och i “Enterprise”-versionen med autentisering på RADIUS-servern. Logiskt sett kommer det alltid att vara säkrare att använda WPA3-personal än WPA, så om din router har möjlighet att konfigurera detta protokoll skulle det vara idealiskt för att uppnå högsta möjliga säkerhet. Om routern ger oss möjlighet att välja mellan TKIP (osäkert) och AES (säkert) ska vi alltid använda AES då TKIP avbröts av WiFi Alliance.

I ASUS-routrar, i WiFi-konfigurationsavsnittet, kan vi konfigurera olika krypteringar, och precis nedanför anger vi WiFi-åtkomstlösenordet. Från minst 8 tecken till maximalt 63 tecken.

Som du kan se stöder denna router endast WPA3-Personal (det säkraste) och WPA2 / WPA3-Personal för bakåtkompatibilitet.

Hos AVM FRITZ! Routrar, i WiFi-konfigurationsavsnittet kan vi också konfigurera WPA2-Personal eller WPA2 / WPA3-Personal, och precis nedanför anger vi PSK-åtkomstlösenordet:

Om vi ​​är i en professionell miljö med en WiFi-molnhotspot eller med en WiFi-kontroller kan vi även konfigurera säkerheten och lösenordet som genererats tidigare. I följande galleri kan du se några skärmdumpar av Nuclias Cloud, en molnmiljö för hantering av WiFi-hotspots och switchar från tillverkaren D-Link:

Det är också mycket viktigt att om du använder en RADIUS-server för klientautentisering, kommer AP mot RADIUS-autentiseringslösenordet att vara starkt, för detta kan vi göra samma sak som i PSK WiFi-nätverk:

Som du såg, med dessa WiFi-lösenordsgeneratorer och rätt trådlösa säkerhetsinställningar (WPA3 eller, om inte, WPA2), kan vi säkra WiFi-nätverket ordentligt. Innan vi stänger vill vi påpeka att det alltid rekommenderas att inaktivera WPS då detta bara skapar säkerhetsproblem. I WPA3 försvinner WPS, men alla routrar stöder WPS med WPA2.

Relaterade artiklar

Back to top button