Wistron omorganiserar Indiens ledningsstruktur när monteringen av iPhone återupptas –

Apples Indien iPhone-monteringspartner Wistron hoppas kunna ta sig förbi decemberupploppet med nya rapporteringsstrukturer och ledarskapsförändringar.

Wistron hade ställts på prov av Apple efter att arbetare gjort upplopp vid en anläggning i Narasapura, Indien. Företaget var en del av Apples flytt till Indien eftersom det minskade sitt beroende av Kina, men arbetslagsöverträdelserna avstannade.

Nu, enligt, togs flera steg för att säkerställa att monteringen kunde återupptas utan ytterligare lagöverträdelser. Den tidigare verksamhetschefen flyttades till en mindre kritisk roll, och den tidigare Indiens verkställande direktör flyttades till en affärsutvecklingsroll.

“Detta är Wistron som signalerar till investerare, till kunder, till Indien att de har tagit sig bortom skuggan av december-incidenten och är redo för nya affärer”, säger branschens källa.

Fabriken hade fortsatt montering av iPhone i mars med endast 6 000 anställda, hälften av det vanliga antalet. Det har ökat till 7 000 eftersom iPhone-sändningar har återupptagits.

Wistron monterar mer än iPhones för Apple. Det visade en intäktsökning på 2 % under decemberkvartalet på grund av en stor produktion av bärbara datorer för andra företag. Man hoppas kunna börja bygga Internet of Things-enheter för att ytterligare minska sitt beroende av Apples verksamhet.

Relaterade artiklar

Back to top button