WinSlap, en gratis integritetsförstärkare för Windows 10 –

WinSlap är en liten gratis applikation med öppen källkod som ger oss full kontroll över vilka Windows 10-funktioner som ska användas och i vilken utsträckning vår data kan överföras. Med detta verktyg kan vi snabbt ändra konfigurationen och inställningarna för operativsystemet. Den designades för att användas direkt efter att Windows installerats, även om den också kan användas efter uppstart.

Programmet ger oss möjligheten att bestämma hur Windows 10 ska respektera vår integritet genom att ge vägledning och råd om vilka oönskade funktioner vi vill inaktivera. Även om det också är viktigt att informera användaren om riskerna med att ändra Windows integritetspolicy.

Risker med att ändra systeminställningar

Som med andra program av denna typ, ofta göra ändringar i filer eller interna fungerar Systeminställningar , det finns ingen riktig garanti för att det alltid kommer att fungera korrekt. Vissa funktioner kan vara inaktiverade medan andra inte kan. Detta kan göra att vårt operativsystem låser sig eller orsakar problem, särskilt när du installerar framtida Windows-uppdateringar.

Det är därför vi tydligt måste förstå att alla förändringar har gjorts. på vår risk och risk … Efter att vi har inaktiverat funktionen är det svårt att ångra det, speciellt för en användare med inte särskilt avancerade kunskaper. På samma sätt, eftersom programmet är ansvarigt för att ändra systemkonfigurationen, rekommenderas det starkt att du säkerhetskopierar alla våra system innan du gör några ändringar.

Använd UWinSlap och anpassa Windows 10 efter dina önskemål

Så snart vi startar programmet visas dess huvudmeny omedelbart i form av ett fönster. Dess gränssnitt är ganska enkelt, eftersom det är ansvarigt för att organisera olika funktioner i huvudflikarna: tweaks (Inställningar), Utseende (Utseende), och Avancerad (Avancerad). I dem hittar vi en lista över konfigurationer på engelska. Det är därför vi måste vara noga med att veta exakt vad vi förändrar.

tweaks

På fliken Tweaks kan vi till exempel inaktivera Cortana, avinstallera OneDrive, inaktivera telemetri, inaktivera storsökning, inaktivera bakgrundsappar, avinstallera förinstallerade appar, inaktivera steginspelning, installera .NET-ramverket, bland annat.

Utseende

Om vi ​​går till fliken Utseende hittar vi alternativ som möjligheten att placera små ikoner i aktivitetsfältet, dölja OneDrive-molnet i Filutforskaren, dölja knappen TaskView, inaktivera oskärpa på låsskärmen och mer.

programvara.

Programfliken är något annorlunda eftersom den inte listar systemapplikationer som vi kan avinstallera. Istället erbjuder den oss möjligheten att installera tredjepartsprogram som vanligtvis är mycket populära, som Telegram, VLC, Firefox och andra. På så sätt kan vi installera dem direkt från WinSlap utan att leta efter dem en efter en.

Avancerad

Slutligen tillåter fliken Avancerat oss inaktivera mer komplexa eller okända funktioner för den genomsnittliga användaren. Här hittar vi knapplåset efter att ha klickat eller kopplat bort WiFi-sensorn. Den har också några enklare alternativ med möjligheten att inaktivera Windows Defender, vilket kan tas emot mycket väl av många användare, eller möjligheten att avinstallera Internet Explorer, bland annat.

Vi kan växla mellan olika flikar utan att tappa valet vi gjorde tidigare på en annan flik. För att göra de önskade ändringarna behöver vi bara kontrollera alternativen och klicka på knappen “Slap”. Knappen finns längst ner på skärmen. Efter att ha klickat kommer programmet att ta hand om att göra ändringar i systemet. Vi måste också komma ihåg att programmet kommer starta om systemet för att tillämpa ändringarna, så det är viktigt att vi sparar vårt arbete innan vi använder appen och inte förlorar något.

Ladda ner WinSlap gratis

WinSlap är ett gratis och öppen källkodsprogram som vi kan ladda ner från GitHub-sidan. Appen väger mindre 900 KBS och helt portabla därför kräver den ingen installation. Dessutom kan vi transportera den och köra den på vilken dator som helst från en bärbar lagringsenhet som en hårddisk, minneskort eller Pendrive. Allt du behöver göra är att klicka på WinSlap.exe fil med höger musknapp för att köra den som Administratör som programmet kräver det, eftersom det låter dig göra ändringar i systemet. Kanske kommer Windows SmartScreen att upptäcka det som ett virus, men vi borde inte ha några problem att få det att köra eftersom det är 100 % säkert.

Den finns för närvarande i version 1.4 som släpptes den 18 januari 2021 … Appen släpptes först i november förra året, vilket tyder på att utvecklarna har uppdaterat den ofta sedan dess.

Andra alternativ till WinSlap

Om vi ​​letar efter ett program som kan användas för att göra eventuella ändringar i Windows-inställningar, erbjuder vi dessa alternativ till WinSlap.

Spionera

Detta program samlar över 50 sekretesspolicyer, och var och en av dem kan aktiveras eller avaktiveras med ett klick. Innan du gör interna ändringar i operativsystemet måste verktyget läsa operativsystemets sekretesspolicyinställningar och tillämpa de nödvändiga ändringarna därifrån. Spydish är helt gratis och du laddar ner det från följande GitHub-länk.

PrivateWin10

Detta gratisprogram med öppen källkod är designat för att ge användare mycket mer kontroll över integritetsrelaterade saker i Windows 10, utan att göra några aggressiva ändringar i systemet. Således är alla ändringar reversibla och dessutom kommer de inte att ge oss problem med Windows Update. Vi kan ladda ner den senaste versionen av detta program gratis från följande länk.