WinRAR 6.02, säkerhetsförbättringar och andra nya kompressorfunktioner –

WinRAR är den mest kända och mest använda filkompressorn som vi kan hitta på Windows. Trots tillgången på fantastiska gratiskompressorer som 7Zip eller PeaZip föredrar användare fortfarande att använda RARLab-kompressorn, bland annat på grund av det faktum att den är den enda som kan komprimera i RAR och RAR5-format … Denna filkompressor för kommersiellt bruk får vanligtvis regelbundna uppdateringar med alla typer av korrigeringar, förbättringar och nya funktioner. Och för några timmar sedan fick användare av detta program precis en ny säkerhetsfokuserad patch: WinRAR 6.02

Det är mycket viktigt att uppdatera filkompressorn, vad den än är, till den senaste versionen, eftersom det är ett av de första programmen som interagerar med filer som vi laddar ner från Internet. Hackare letar ständigt efter filkomprimeringsfel som gör att de t.ex. få privilegier i vårt system helt enkelt genom att öppna en komprimerad fil skapad för detta ändamål. Eftersom WinRAR är ett av de mest använda programmen för detta ändamål är det ett av de program som vi måste uppdatera med yttersta vikt. Speciellt när uppdateringen är specifikt flaggad som säkerhet.

WinRAR 6.00

Vad är nytt i WinRAR 6.02

Det finns huvudsakligen två säkerhetsförbättringar noterade i ändringsloggen för den här utgåvan. Först kompressorn kommer nu alltid att använda HTTPS istället för HTTP för att visa meddelanden till användaren, ladda ner hemsidan och olika länkar som finns i programmet. Dessutom har andra förbättringar inkluderats som gör genererade aviseringar säkrare genom att förhindra hackare från att utsätta användare för risker med olika DNS (pin drop).

Den andra förändringen är på väg mot extrahera SFX-arkiv … Fram till nu kunde kompressorn automatiskt extrahera dessa filer utan att ta hänsyn till andra faktorer som kommentarer. Eftersom de kan användas för att exekvera kod på systemet, begränsade RARLab funktionen så att om kommentarer hittas efter att den digitala signaturen Authenticode startar, kan filen inte hämtas automatiskt. Dessutom kommer programmet att visa en beskrivning av det angivna felet med indikationen “fil i bruk” eller “åtkomst nekad” beroende på vad som är lämpligt.

Andra förändringar som också ingick i WinRAR 6.02:

  • Parametern -idn fungerar nu med kommandona “v” och “l”.
  • Alternativen -ibck -ri kan nu användas tillsammans.
  • WinRAR kommer nu ihåg den senast använda filen eller katalogen.
  • När vi packar upp ett RAR5-arkiv med ett felaktigt lösenord kan vi nu se namnet på arkivet.
  • Fixat bugg vid konvertering av filer till andra format.
  • Fixade en bugg när storleken på programgränssnittet ändrades.

Uppdatera nu

En ny version av filkomprimeraren finns nu tillgänglig för nedladdning. Användare som har den installerad kommer att kunna se ett meddelande om att den här uppdateringen är tillgänglig. Om vi ​​inte har det installerat kan vi ladda ner nya WinRAR 6.02 från följande länk.

Även om nedladdningen är gratis, kommer vi ihåg att WinRAR är ett betalprogram. RARLab erbjuder oss en 40-dagars provperiod, varefter vi måste “gå igenom rutan” för att fortsätta använda programmet. En fullständig licens för detta program för en dator kostar 30 euro.

Relaterade artiklar

Back to top button