Windows-trick: aktivera Windows 10X-startanimationer –

Att ändra startanimationen eller Windows-start var ett av de mest efterfrågade anpassningsalternativen av användarna. Från och med Windows XP kan alla användare använda verktyg från tredje part för att ändra logotyp och systemanimering för andra egentillverkade element. Tack vare detta kunde vi få 100% vårt eget unika Windows. Naturligtvis med risken att om något går fel kan vi få slut på datorn.

Windows 10X är på väg att släppa en ny startanimation som, även om den liknar den vi kan hitta i den vanliga versionen av operativsystemet, i sin tur är annorlunda. Och om vi vill testa det utan att installera det här nya operativsystemet har Microsoft gömt sig knep i de senaste versionerna av Windows som tillåter oss att göra detta. Och dessutom, utan att använda någon programvara för att ändra bootloader.

Aktivera ny Windows-animering i Windows 10

Det här nya tricket är för närvarande endast tillgängligt i de två senaste insiderversionerna av Windows 1o , det vill säga i versionerna 20279 och 21292. Om vi ​​har en av dessa versioner kan vi aktivera den här nya animationen. Annars nej.

För att göra detta är det enda vi behöver göra en liten ändring i operativsystemregistret. För att göra detta kommer vi att skriva “regedit” i sökfältet i Windows 10 för att öppna redigeraren, och så snart vi går längs följande väg:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / ControlSet001 / Control

Vi högerklickar på det tomma utrymmet vi ser och skapar en ny registernyckel som heter ” BootControl “. Inuti den kommer vi att skapa ett nytt 32-bitars DWORD-värde som heter ” BootProgressAnimation “, Och vi ger det värdet” 1 “.

Redo. Vi startar om datorn och när den startar upp igen kan vi se en ny starteffekt dyka upp istället för den klassiska animationen i Windows 10. Om vi ​​senare vill ångra ändringarna behöver vi bara göra det exkludera värdet “BootProgressAnimation” som vi skapade, eller tilldela det ett nullvärde.

Windows 10X, det mest flexibla operativsystemet

När vi närmar oss lanseringen av detta nya operativsystem börjar vi lära oss mer detaljer om det. En av de sista sakerna vi såg i videon är systemets rörlighet. Och som vi kan se är sanningen att prestandan den erbjuder är mer än fantastisk.

Windows 10X är mycket optimerat operativsystem … I utbyte mot att offra många av funktionerna i vanliga Windows 10 får vi enastående prestanda på alla sätt. Ett system som, trots att det körs på relativt blygsam hårdvara, inte kan avundas Windows 10 som körs på en avancerad PC. Och inte andra operativsystem som macOS när det gäller smidighet och prestanda.

Vi får vänta några månader till för att se till att allt fortsätter. Under tiden, om vi vill, kan vi testa Windows 10X på vår PC tack vare Microsofts virtualisering.

Relaterade artiklar

Back to top button