Windows Stabilitetskontroll: Grundläggande program –

För att göra detta har vi möjlighet att använda några steg som avsevärt kan förbättra vårt teams produktivitet. Med detta menar vi till exempel överklockning, som vi kan utföra i vilken som helst PC-komponenter … Men det är förstås inte alltid möjligt, och vi måste akta oss för att överdriva det.

Fall där produktivitetsprogram är användbara

För detta använder vi som regel alla typer av program som hjälper oss att mäta prestanda och stabilitet hos både hårdvara och vissa komponenter. Samtidigt är dessa applikationer användbara inte bara när det gäller accelererande men även i det fall vi har en gammal dator med prestandaproblem.

Så, som vi berättar, kommer dessa prestandatester som vi gör med vissa program att ge oss en uppfattning om huruvida datorn är stabil eller inte. Samtidigt kan de också hjälpa oss att avgöra var problemet kan komma ifrån om vi hittar felfunktioner … Om du hamnar i någon av dessa situationer hjälper vi dig. Nu ska vi visa dig en serie mjukvarulösningar för användning i stabilitetstester av dina systemkomponenter.

Vi kommer också att dela upp dem i flera kategorier för att göra det lättare för dig att hitta det som verkligen intresserar dig. Bland dem finner vi lika viktiga som riktmärken för CPU, andra riktmärken för Bagge , eller till och med för GPU / GRAFISK PROCESSOR som vi har installerat i datorn. Och det är inte allt, för samtidigt hittar du lösningar för att övervaka utrustning och därmed kunna kontrollera dess övergripande beteende. Som vi redan nämnt kommer dessa stabilitetstester att hjälpa oss, om vi tolkar dem rätt, att upptäcka fel i datorn och förbättra dess prestanda senare.

Programvara för att mäta utrustningens stabilitet i realtid

Eftersom vi uppfyller vissa prestanda och stabilitet PC-riktmärken, det är intressant att kunna spåra dessa komponenter. Således har vi möjlighet att övervaka temperaturen eller belastningsnivåerna för nämnda utrustning i realtid. Därför kommer vi att prata om serien verktyg som kan användas som vägledning för att lösa dessa problem. Således kommer vi att få mycket information när vi utför stabilitetstester på en dator.

GPU-Z

Som namnet antyder hittar vi här mjukvara som inte hjälper när det kommer till övervakning datorgrafikprocessor … Således får vi i realtid en stor mängd data relaterad till just denna komponent. Detta kommer att vara väldigt användbart, till exempel om vi utför någon form av överklockning. Vi kan ladda ner det från den här länken och vi kan övervaka temperatur, belastning, timmar fart , minneshastighet , fläkt etc. Samtidigt kommer vi alltid att kunna se hur mycket minne som används.

Kärntemp

Å andra sidan hittar vi Core Temp, ett enkelt CPU-övervakningsprogram. Det ger oss realtidsdata om temperaturen på denna komponent, såväl som procentandelen CPU-belastning … Dessutom, om det är från Intel, ger programmet oss också temperatur- och belastningsavläsningar i varje kärna individuellt. Å andra sidan, efter att ha laddat ner härifrån får vi grundläggande information om processorn, dess spänning och frekvensen som den arbetar med.

HWiNFO64

Låt oss nu prata om ett annat intressant förslag som heter HWiNFO64 vad som är riktigt avancerat hårdvara övervakningsverktyg. Detta beror främst på att det gör att vi kan kontrollera flera utrustningsdelar. Data som CPU, GPU, RAM eller moderkortstemperatur spelar här roll. Vi får också, bland mycket annan data, fläkthastighet, utnyttjande av olika komponenter etc. Vi kan kontrollera det hela förstahands från denna länk.

MSI Afterburner

När det kommer till övervakning av utrustning vår utrustning i realtid MSI Afterburner är en annan bra lösning i denna mening. Det är värt att notera att vi med den här applikationen kan styra grafikkortets beteende på flera sätt. Så snart vi laddar ner det från denna länk får vi mycket information från datorns GPU. Detta, som i fallet vi såg tidigare, kommer att vara mycket användbart vid överklockning av nämnda GPU.

Detta gör i sin tur att vi kan skapa våra egna fanprofiler eller köra prestandatester medan den här komponenten körs i spelet.

Program för att kontrollera processorstabilitet i Windows

Som du kan föreställa dig, en av de viktigaste Komponenter vilken dator som helst har CPU eller processorn den monterar. Därför, om vi behöver göra någon form av test för att mäta stabiliteten i allt detta, hjälper vi dig. Det bör noteras att detta är särskilt användbart för att kontrollera dess stabilitet, som vi redan har nämnt, eller till exempel för att identifiera kylproblem. Därför kommer vi nedan att visa dig några applikationer som hjälper dig att få informationen vi kommenterar.

Aida64

Vi börjar med en av de mest kända lösningarna av denna typ, nämligen Aida64 … Faktum är att vi här är ett verktyg för att kontrollera stabiliteten hos en dators CPU genom att simulera de processer som vanligtvis utförs på en daglig basis. Samtidigt ansvarar själva programmet för att lägga till 100 % belastning på PC-processorn för att personligen testa dess fulla uthållighet. prestanda … Som du kan föreställa dig kan detta vara mycket användbart när du letar efter defekter i processorn.

Detta är en applikation som vi kan ladda ner från den här länken, även om vi i det här fallet kommer att berätta att det inte är en gratis lösning. Med allt och med detta har vi fri Dag 30 domstol en version som hjälper oss att se med egna ögon om den kommer att vara användbar i framtiden eller om den är värd att betala.

Prime95

En annan lösning som liknar den föregående finns med Prime95 , ett program som kommer att vara mycket användbart på grund av dess inre funktioner för att kontrollera stabiliteten hos PC-processorn. Detta är särskilt nödvändigt om vi har utfört någon form av hårdvaruöverklockning. Det bör noteras att detta är en lösning som också tjänar oss för RAM-mätning … Allt detta kan uppnås genom att helt enkelt ladda ner programmet från denna länk.

IntelBurn-test

Och för att avsluta CPU-sektionen vill vi också prata med dig i samma rader om en lösning av denna typ som kallas IntelBurn Test. Specifikt, här ser vi ett annat verktyg för att testa processorstabilitet som kommer att hjälpa oss CPU installeras maximalt på datorn för att fastställa dess stabilitet. Naturligtvis måste vi komma ihåg att programmet ansvarar för den maximala CPU-belastningen, vilket inte alltid rekommenderas beroende på hårdvaran. För att bevisa vad vi säger till dig kan vi göra det från den här länken.

Programvara för testning av RAM-stabilitet

Den tredje ändras, och om vi vänder oss till en annan av de viktigaste komponenterna i kommandot, hittar vi RAM. Därför, alla som vill kontrollera stabiliteten hos just denna komponent, vi kommer också att hjälpa dem. Detta program, som vi ska prata om, kommer att hjälpa oss att diagnostisera alla problem som kan uppstå med Bagge … På samma sätt kommer vi bland annat ha möjlighet att kontrollera dess stabilitet efter överklockning.

MemTest86

Vi kommer att prata om ett av de mest kända erbjudandena av denna typ i branschen som MemTest86. Här hittar vi framför allt en bra mjukvarulösning som ansvarar för att testa systemminnet för att försöka upptäcka eventuella problem. Det är sant att uttalandet som sådant inte mottogs. förnyelse från dess utvecklare i flera år, men det är fortfarande mycket effektivt. Detta är något vi kan kontrollera om vi vill från denna länk.

Programvara för testning av GPU-stabilitet

Rörande stabilitet I de tester vi kan köra på en dators GPU finns det många avsnitt att ta hänsyn till. Trots allt vi berättar för dig kommer vi nedan att erbjuda dig ett antal mjukvarulösningar som kommer att vara till stor hjälp i samma mening. Hos dem kommer vi bland annat att få möjlighet att testa systemet GPU / GRAFISK PROCESSOR maximalt för att garantera stabilitet.

3DMark

Först och främst, om vi fokuserar på just den här komponenten, kommer vi att hitta ett av de mest kända programmen i detta avseende. Och detta 3DMark Det är mjukvara som har funnits i många år och som är inriktad på att testa GPU:s stabilitet och prestanda. Även i det här fallet är det viktigt att veta att vi kan använda programmet på en mängd olika enheter , inte bara på datorn.

Låt oss säga att programvaran själv är ansvarig för att övervaka GPU:s klockhastighet, bildhastighet, arbetsbelastning eller temperatur. För att göra detta, utför flera oberoende tester med vilka den kommer att ta alla nödvändiga mätningar för att uppnå sitt mål. Du kan prova programmet efter nedladdning från denna länk.

FurMark

Och vi kommer att avsluta den här samlingen av programvara för att mäta PC GPU-stabilitet med FurMark. Här hittar vi ett annat intressant exekveringsalternativ GPU stabilitet tester. När du använder detta speciella program måste vi komma ihåg att det utsätter ditt grafikkort för en rad mycket svåra tester, vilket pressar det nästan till det yttersta. Därför rekommenderas att använda denna lösning under korta perioder. Du kan ladda ner den från denna länk.

Landmärken i himlen och dalen

Å andra sidan hittar vi också ett program som heter Heaven & Valley Benchmarks. För många anses denna programvara vara en av riktmärkena när det kommer till mätning. stabilitet och prestanda GPU. Faktum är att han är ansvarig för att testa grafikkortet och driva det till det yttersta. Här kommer vi att se intressanta data, till exempel efter att ha överklockat denna komponent och kontrollerat dess stabilitet. Vi kan testa detta förslag som vi talar om från den här länken.

Relaterade artiklar

Back to top button